Tier 4i/Stage IIIb engine conversion kit - Persberichten : KUIKEN Construction Equipment
4-7-2013 

Tier 4i/Stage IIIb-motorombouwset in aantocht voor Volvo-machinesVanaf het tweede kwartaal van 2014 kunnen klanten van Volvo CE hun Tier 4i/Stage IIIb-machines laten voorzien van een speciale motorombouwset. Dankzij deze set kunnen Volvo-eigenaars hun gebruikte machines verkopen in landen waar nog steeds brandstof met een hoog zwavelgehalte wordt gebruikt. Met de ombouwset zijn de Volvo-motoren beschermd tegen hoge zwavelgehaltes, terwijl ze nog steeds voldoen aan de interne designnormen van Volvo.

"We weten dat sommige van onze klanten hun gebruikte machines exporteren naar landen buiten de VS of EU. Deze machines moeten dan op een ander soort brandstof werken. We willen klanten ervan verzekeren dat er in de toekomst nog steeds een markt is voor Tier 4i/Stage IIIb-machines in het buitenland", aldus Alan Berger, Vice President Product Platforms.

Zonder de ombouwset zouden de Tier 4i/Stage IIIb-motoren van Volvo niet goed functioneren vanwege het hoge zwavelgehalte van de brandstof die in veel landen zonder wettelijke voorschriften wordt gebruikt. Met de ombouwset is een machine echter ook betrouwbaar na export.

"Er is buiten de VS en de EU steeds meer vraag naar hoogwaardige machines. Met de ombouwset kunnen Volvo-machines voortaan worden verkocht op deze markten. Voorheen was dat niet mogelijk", aldus Berger.

Einde bericht.

Juli 2013

Breng voor meer informatie een bezoek aan: www.volvoce.com/press 

Of neem contact op met:
Elisabet Altin
Director, Communication Technology
Volvo Construction Equipment
Tel: int +46 470 387809
E-mail: elisabet.altin@volvo.com 

Charlie Ebers
SE10
Londen
Tel: int +44 207 107 2016
E-mail: ebers@se10.com