G-Serie knikdumpers herinterpreteren klassiek design - Persberichten : KUIKEN Construction Equipment
6-3-2014 

G-Serie knikdumpers herinterpreteren klassiek designG series

De knikdumpers van Volvo Construction Equipment zijn sinds hun debuut in 1966 de norm in de bouwbranche en toonaangevend voor offroadmachines. De nieuwe G-Serie knikdumpers van Volvo Construction Equipment zet deze roemruchte traditie voort met tal van nieuwe comfort- en productiviteitsverhogende functies. De robuuste en betrouwbare G-Serie knikdumpers, waaronder de A25G, A30G, A35G, A35G FS, A40G en de A40G FS, lenen zich voor tal van toepassingen op het gebied van dagbouw, mijnbouw en grondverzet.

Stabiel en betrouwbaar
De sterke zescilinderturbomotoren van Volvo zijn aangepast en voldoen aan de strenge emissienormen van Stage IV/Tier 4 Final. Volvo’s aandrijflijn en de unieke geïntegreerde tussenbak voor een grote bodemspeling zijn speciaal ontwikkeld om perfecte afstemming onderling en optimale prestaties te garanderen. De unieke aandrijflijnconstructie biedt veel trekkracht, brandstofbesparing en zekerheid in zware toepassingen. Het beproefde concept met meervoudige lamellenremmen in oliebad op de A35 en A40 wordt nu ook toegepast op de A25G en de A30G. Dit scheelt onderhoudskosten en verhoogt de productiviteit, zelfs op modderige of stoffige locaties. Het retardersysteem regelt de rijsnelheid heuvelaf met behulp van de wielremmen en de Volvo motorrem.

Om de G-Serie ook in de moeilijkste werkomstandigheden onder controle te kunnen houden zijn automatische tractieregeling (ATC) en unieke differentieelsloten standaard. Het unieke ATC-systeem schakelt automatisch tussen 6x6- en 6x4-aandrijving voor brandstofbesparing of maximale tractie. Alle differentieelsloten zijn zo nodig volledig in te schakelen, waarna alle wielen even snel draaien: voor maximale tractie in gladde omstandigheden.

Het volhydraulische veringssysteem van de A35G FS en de A40G FS verhoogt niet alleen de productiviteit en zorgt voor comfortabeler ritten: het maakt bovendien uitstekende prestaties en hoge transportsnelheden in zware omstandigheden mogelijk.

De A35G, A35G FS, A40G en de A40G FS zijn uit te rusten met Volvo’s bekroonde lastweging; Dit biedt de mogelijkheid om de machineproductiviteit op de voet te blijven volgen en helpt de nuttige lading te maximaliseren en slijtage, bandenschade en brandverbruik te beperken. Bij FS-modellen gebruikt de lastweging druksensoren in het volhydraulische veringssysteem om het gewicht te bewaken en de informatie door te geven aan de geïntegreerde machine-elektronica.

Aan de controlelampjes kunnen zowel knikdumper- als ladermachinist duidelijk zien of er sprake is van partiële/maximale belading of overbelading van de dumper. Het onderhoudsvrije knikdraaigewricht tussen motoreenheid en bakeenheid levert een grote bodemspeling op, wat de inzetbaarheid van de machine in zware omstandigheden verbetert en de productiviteit verhoogt.

Vanuit de centraal geplaatste Volvo CareCab met ROPS/FOPS heeft de machinist een buitengewoon goed zicht op het werkterrein, terwijl de bedieningselementen die binnen handbereik op ergonomisch verantwoorde plaatsen zitten, bedieningsgemak bieden. Het bedieningscomfort en de productiviteit zijn verder verbeterd met een optionele luchtgeveerde bestuurdersstoel, optionele armsteunen en hoofdsteunen en lage geluidsniveaus.

Dankzij de wijd openslaande deur zonder drempel kunt u eenvoudig en veilig in en uit de cabine stappen. De klimaatregeling van de G-Serie heeft het beste filtersysteem van de branche om schonere lucht te ademen, zelfs in stoffige werkomstandigheden.

Onderhoudsbeheer
De G-Serie biedt machinebezitters, machinisten en monteurs toegang tot tal van gegevens die een hogere productiviteit mogelijk maken en kostenverlagend werken. Deze machines zijn standaard uitgerust met CareTrack, het telematicasysteem van Volvo CE. CareTrack is op afstand toegankelijk voor het uitlezen van machine-informatie zoals brandstofverbruik en serviceherinneringen, om de planning en de bediening te kunnen verbeteren.

De machine houdt de bedieningsgegevens bij waarna het MATRIS-systeem deze gegevens verzamelt en de prestaties en zuinigheid kan verbeteren door de activiteiten van de machinist door te lichten en eventuele verbeterpunten te identificeren. Zo kunnen machinebezitters in gebieden waar CareTrack niet beschikbaar is, toch hun voordeel doen met dezelfde gegevens. Het Contronics-systeem houdt de vloeistofpeilen voortdurend in de gaten en geeft diagnosegegevens door aan een cabinedisplay: zodat machinisten vroegtijdig gewaarschuwd kunnen worden, wat de stilstandtijd beperkt en bedieningsveiligheid oplevert.

Volvo is brancheleider op het gebied van servicegemak en de G-Serie is wat dat betreft geen uitzondering. G-Serie knikdumpers zijn ontwikkeld met servicepunten die veilig en eenvoudig te bereiken zijn via de neerklapbare frontgrille met zijn opstaptreden met antisliplaag die tevens dienstdoet als platform om op te staan. De filters en servicepunten zijn eenvoudig te bereiken via de motorkap die over 90 graden openslaat. Bij de nieuwe modellen zitten hydrauliekoliereservoir, nabehandelingssysteem, uitlaatdemper, brandstoftank en vulpijp op intuïtiever gekozen plekken, wat nog meer servicegemak oplevert.

Specs

De G-Serie knikdumpers zijn verkrijgbaar in Noord-Amerika en in Noord- en West-Europa.

Januari 2014

Breng voor meer informatie een bezoek aan: www.volvoce.com/press

Of neem contact op met:

Thorsten Poszwa
Director, External Communications
Volvo Construction Equipment
Tel.: int. +32 24 82 50 21
E-mail: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O’Sullivan
SE10
Londen
Tel.: int. +44 77 33 35 03 07
E-mail: osullivan@se10.com