Wensink kiest Sennebogen - Persberichten : KUIKEN Construction Equipment
30-1-2014 

Laatste Sennebogen Overslagmachine Green Line 821M - C-Serie is voor Wigink Handel en Recycling B.V. in HeetenGoede keuze

In gesprek met vader en zoonWigink: “We leggen hier op alle gebied de lat zeer hoog” vertelt  Eef Wigink, Directeur, “Daarom past Sennebogen goed bij ons. Het was dan ook een bewuste keuze. De combinatie prijs-kwaliteitverhouding en de eenvoud aan techniek sprak ons aan. De Sennebogen 821 is lekker snel met het sorteren. Vooral in combinatie met de giekconfiguratie K11, bestaande uit een rechte giek van 6.4 meter en een grijpersteel van 4.8 meter kunnen we in de hal snel en comfortabel werken. De cabine type C270 is hydraulisch in hoogte verstelbaar, traploos tot 2.7 meter vanaf de onderste positie. Nu zit je mooi op ooghoogte en met hulp van een 3e aanvullende camera op de giek kun je in de shredders kijken en zien je wat je doet. Door de camera’s en extra werklampen hebben Mike en ik extra ogen. De stabiele en robuuste onderwagen maakt dat de machine staat als een huis. De Sennebogen wordt aangedreven door een Cummins dieselmotor QSB 4.5 – C130, vloeistof gekoeld, en levert 97 kW bij 2200 omw/min en is daardoor goed in te zetten voor al onze overslag- en sorteerwerkzaamheden. De standaard gemonteerde ECO-schakelaar helpt om brandstof te bezuinigen, ook zo zijn we duurzaam bezig. Door het CareTrack volgsysteem krijgen we een goed inzicht in het servicebeheer. Alle zaken waar je naar moet kijken tijdens het dagelijks onderhoud zijn makkelijk te bereiken, dat is de eenvoud van Sennebogen. Het gemak van Kuiken is dat er een 24/7 storingsdienst is en dat alle servicemonteurs van huis uit en flexibel werken, zodat we gepland onderhoud aan de machine ook eventueel na onze werktijd kunnen laten uitvoeren. In combinatie met het Full service contract wat wij zijn aangegaan hebben we de komende jaren de totale kraankosten perfect in zicht en weten we waar we aan toe zijn, “Ik weet zeker dat we met Kuiken en Sennebogen een goede keuze hebben gemaakt” besluit Eef.

Simpel

Mike wil nog even kwijt “Ik zit prima in de cabine op de standaard lucht geveerde en verwarmde stoel. Door de airco is de temperatuur altijd aangenaam. Ik krijg de procesbeheersing en technische vaardigheden steeds beter onder de knie zoals de bediening van de Sennebogen. Alles is overzichtelijk en eenvoudig. Ik kan zo veilig en ontspannen en met veel plezier mijn werk doen. Ik studeer nu ook  nog maar hoop snel helemaal in de zaak te stappen, mooi werk”.   

Wigink Handel en Recycling B.V. in Heeten is een familiebedrijf. Eef Wigink, wordt bijgestaan door zijn vrouw Marjet, die de administratie verzorgt  en door zoon Mike, zijn rechterhand. Wat begon als een transportbedrijf heeft zich ontwikkelt als een cradle-to-cradle onderneming. Het bedrijf is volop in beweging. Met genoeg plannen voor de toekomst om producten volledig te ontleden zodat er geen afval overblijft. Een goed streven.


Sennebogen Wigink