Volvo CE achieves worldwide certification - Persberichten : KUIKEN Construction Equipment
23-11-2012 

Volvo CE verkrijgt wereldwijde certificeringVolvo Construction Equipment (Volvo CE) heeft als eerste speler in de bouwmaterieelsector wereldwijde certificering voor ISO 9001 (kwaliteit), ISO 14001 (milieu) en OHSAS 18001 (Arbo en veiligheid). Dit betekent dat alle bedrijfsvestigingen en -functies – van Arvika tot Changwon, Brussel tot Curitiba, Sales & Marketing tot Research & Development – een correcte en consequente manier van werken hebben en dat de globale activiteiten van Volvo CE voldoen aan de eisen van ISO 9001, ISO 14001 en OHSAS 18001. 

De onafhankelijke audit werd verricht door externe specialisten van Bureau Veritas op 23 verschillende vestigingen en duurde in totaal 167 dagen. Op basis van de conclusies heeft Bureau Veritas deze week voor alle Volvo CE-locaties en activiteiten drie wereldwijd erkende certificaten toegekend, te weten ISO 9001, ISO 14001 en OHSAS 18001. Deze komen in de plaats voor de 44 lokale certificaten die men al had. 

“Met deze gemeenschappelijke certificering beschikt iedere Volvo CE-vestiging wereldwijd over hetzelfde ijkpunt,” aldus Navin Modi, Delivery Excellence Director internationale contracten bij Bureau Veritas. “Het is een effectieve methode om ervoor te zorgen dat iedereen binnen de organisatie dezelfde strenge normen hanteert.” 

De drie normen waarop gecontroleerd werd zijn geheel in lijn met Volvo’s kernwaarden: kwaliteit, veiligheid en milieuzorg.

We brengen onze kernwaarden in de praktijk, wereldwijd   
Volvo CE kreeg de wereldwijde certificering omdat het een gelijkgeschakelde organisatie is gebleken met één procesmodel en volledige afstemming tussen alle afzonderlijke vestigingen wereldwijd. Het hogere kader Volvo CE acht het initiatief van groot strategisch belang.    

“Onze wereldwijde certificering voor alle drie de ISO-certificaten laat duidelijk zien dat Volvo CE globaal een goed gestructureerde organisatie is, die de kernwaarden serieus neemt,” aldus Pat Olney, President van Volvo CE. “Het (extern aantoonbare) gegeven dat alle vestigingen en functies gebruik maken van dezelfde processen en bedrijfsnormen is niet alleen geruststellend voor onze medewerkers maar ook voor onze klanten. Het vormt tevens een ijkpunt voor voortdurende verbetering van de gehele onderneming.”    

Einde bericht.  

November 2012   

Breng voor meer informatie een bezoek aan: www.volvoce.com/press    

Of neem contact op met:  

Clare Gittins                                                             
Director, External Communications                          
Volvo Construction Equipment                                 
Tel.: int +32  491 86 03 31                                            
E-mail: clare.gittins@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal     

Brian O’Sullivan
SE10
London
Tel.: int +44 77 33 35 03 07
E-mail: osullivan@se10.com