Volvo EC480DL graafmachine De Waard voor het zware werk - Persberichten : KUIKEN Construction Equipment
de Waard
18-1-2013 

Volvo EC480DL graafmachine De Waard voor het zware werkVlakbij Emmeloord wordt de zwem- en natuurplas Wellerwaard met medewerking van De Waard gerealiseerd. “700.000 kuub grond en zand verzetten inclusief afvoeren, dan heb je een grote en sterke graafmachine nodig die het werk goed aan kan. Volvo is gewoon net iets beter”, vindt directeur Bennie van den Berg. “De rupsgraafmachine EC480DL met D13HD zescilinder watergekoelde turbo dieselmotor is standaard al zo rijkelijk uitgevoerd dat we verder geen toeters en bellen nodig hebben. Voor het ontgraven van de waterpartijen en het zand putten is het goed en snel werken met de standaard giek. Soms laden we op een dag 4500 kuub grond.

Grutte Bear
“Al sinds de oprichting van De Waard Grondverzet kiezen we voor betrouwbare, veilige en schone Volvo en Sennebogen machines en de Kuiken service. Ook deze Volvo is weer een kwalitatief goede machine met een gunstig brandstofverbruik dat we met CareTrack in de gaten houden. Het volgende werk voor de EC480DL staat al weer gepland. De machine gaat naar Steenwijk om 1,6 miljoen kuub zand weg te werken. Daar is ze voor en ik weet dat ze het waar zal maken”, rondt Bennie af. 

Machinist Gerard Lagemaat, die de Volvo EC480DL de ‘Grutte Bear’ noemt, vindt het comfort ten opzichte van andere merken hoog. “Getint glas, een luxe stoel, de klimaatbeheersing, de Contronic verstelbare LCD kleurenmonitor en de servobediening met korte joysticks maken dat ik na een dag draaien fit uit de VolvoCare cabine stap. De kleine beurten doe ik zelf en de grote beurten en het overige onderhoud besteden we uit aan Kuiken

Waard Grondverzet B.V. met drie vestigingen in Zeewolde, Sneek en Meppel is voornamelijk actief in de grond-, weg- en waterbouw in het noorden en midden van Nederland. Vertrouwen en het nakomen van afspraken zijn belangrijk voor het bedrijf met zestig goed opgeleide en gemotiveerde medewerkers.