Volvo EC220DL betrouwbare keuze voor Hiemstra - Persberichten : KUIKEN Construction Equipment
hiemstra
11-2-2013 

Volvo EC220DL betrouwbare keuze voor Hiemstra uit DeinumVoor Lieuwe Hiemstra, directeur van het loon- en kraanverhuurbedrijf, is een Volvo een goede en betrouwbare machine. “We hebben al meer dan twintig jaar Volvo’s. Het comfort is goed en het zijn prettige machines om mee te werken. De rupsgraafmachine Volvo EC220DL vervangt een ander merk omdat deze Volvo de schoonste motor met roetfilter heeft. Een must bij aanbestedingen in de stad.”

 

Complete machine

“De Volvo is ook aanmerkelijk zuiniger. We hebben net gemeten dat de EC220DL veertien liter per uur verbruikt in het zware werk. De concurrent verbruikt wel twintig tot tweeëntwintig liter per uur, dat scheelt nogal. De machine is enorm compleet. De giek van 3,50 meter, met GP-variant, is langer dan gemiddeld en heeft daardoor meer bereik dan een standaardgiek. Dat vergemakkelijkt de werkzaamheden, vooral bij  ruilverkavelingwerkzaamheden, sloten graven en betonpaden aanleggen. De Beco kettingbak van 1.500 liter had ik twintig jaar eerder moeten hebben. 100% capaciteit: de bak is altijd vol en ook altijd leeg. De vette klei plakt er niet aan.”

Bij toerbeurt werken machinisten Sjouke Bosma en Edwin Dijkstra met de graafmachine. Ze vinden de Volvo een vooruitgang. Vooral de luxe cabine met veel beenruimte, de feilloze proportionele bediening en de climate control vielen in goede aarde. “Zo nu en dan lees ik CareTrack uit en bespreken we eventuele verbeteringen met de groep. Over de Kuiken service ben ik zeer te spreken. De monteurs hebben kennis van zaken en zijn snel ter plaatse. Gelukkig hebben we ze niet vaak nodig. De aflevering was prima, we hebben goede uitleg gehad. Met Jan Groot Wassink, sales manager van Kuiken N.V. heb ik een speciale band. We kennen elkaar al jaren en kunnen altijd vlot zaken doen”, besluit Lieuwe.

 

Allround

V.O.F. Hiemstra is een allround bedrijf in grondverzet, landbouw, rioolservice en aannemerij. Met een vaste groep van veertien medewerkers en een machinepark van veertien graafmachines heeft Hiemstra de kennis en het materiaal in huis om alle werkzaamheden tot in de puntjes uit te voeren.