Vier Volvo wielladers voor Legro en Topterra - Persberichten : KUIKEN Construction Equipment
6-2-2014 

Vier Volvo Wielalders voor Legro en TopterraGebruiksvriendelijkheid, de nieuwste technieken en voorkeur machinisten gaven doorslag om opnieuw Volvo’ s te bestellen.

Van L70 naar L90

“Onze machinisten werken graag op een Volvo” vertelt Franc Swinkels, Directeur Legro Potgrond, “mede daarom hebben we weer Volvo’ s gekocht. Want een machinist die draait op een machine naar z’n hart werkt met plezier. Natuurlijk was dat niet alleen doorslaggevend. Ook door de goede ervaringen was de keuze voor Volvo voor de hand liggend. We hebben nu gekozen voor een iets zwaardere uitvoering. Van L70 zijn we overgestapt op L90. De machines zijn rijk uitgerust en aangepast op onze wensen. De Volvo CareCab voldoet aan de actuele ROPS/FOPS eisen en heeft een laag geluids- en trillingsniveau. De overdrukcabine heeft uitstekend zicht rondom met veel binnenruimte en is voorzien van een goede klimaatbeheersing en luchtfiltering. De omkeerbare koelfan is een must omdat de machines altijd binnen werken met substraten. Ze zijn voorzien van volautomatisch vetsmering  - food vet - op alle essentiële draaipunten. In kleine ruimtes zijn het zeer behendige machines. Over de CDC – Comfort Drive Control – zijn onze machinisten zeer lovend. Door de vele werklampen en camera’s hebben ze overal een goed overzicht. Elke dag worden de breek- en zeef lijnen en de bunkers voor de eindproductie gevuld. Twee L90G’s  zijn uitgerust met een Ipad aansluiting en één L90G heeft een Long Boom frame. De L90G’s hebben meer power dan hun voorgangers en kunnen daardoor nog meer werk verzetten. De schone Volvo D6H 6-cilinder watergekoelde turbo dieselmotor, voldoet aan de Stage 3B emissie-eisen. Het EcoPedal zorgt voor economisch  werken tot 1700rpm net als de automatische motorafslag. Het brandstofgebruik kunnen we checken met CareTrack. De L90G’s staan op Michelin 600/65 R25 XLD L3 banden en hebben volledig dekkende kunststof spatborden met verbreders over de voor- en achterwielen. Het dagelijks onderhoud kan snel worden uitgevoerd omdat de kunststof motorkap licht van gewicht is en elektrisch opengaat. Over de begeleiding van Kees Vink, Sales Manager en de Kuiken Service vanuit Veghel ben ik zeer tevreden. Met deze nieuwe Volvo’ s kunnen we weer jaren vooruit.” sluit Franc af.

Van L110F naar L110G

De Volvo L110G is gestationeerd bij dochteronderneming Topterra die dekaarde voor de champignonteelt produceert. De Volvo L110G vervangt de Volvo L110F, met bijna 14.000 uren op de teller. Net als de L90G is de L110G ook van alle gemakken voorzien. De L110G staat op Michelin750/65 R25 XLD L 3 banden. Voor het snel kunnen laden van de dekaarde is gekozen voor een Viby hoog kiepbak  met een breedte van 3000 mm en een inhoud van 4.0 m3. Door ophanging van een Volvo hydraulisch snel wisselsysteem is de bak heel snel te wisselen.

Levende Grond

De heer Sjef Swinkels begon met turf steken in de Peel en verkocht de turven huis aan huis als brandstof voor de haard. Toen de turven werden vervangen door steenkool werd voor turf een nieuwe toepassing gevonden in de tuinbouw. De tweede generatie Swinkels begon met de productie van potgronden voor kwekers. Ook de naam werd toen veranderd in Legro wat staat voor Levende Grond. Met de derde generatie Swinkels kwam het bedrijf in een stroomversnelling. De vraag naar verpakte potgronden was groot en de productie van dekaarde voor de champignonteelt groeide gestaag. Nu de vierde generatie Swinkels is toegetreden zorgen ze samen met ruim 100 medewerkers dat de klant optimaal bediend wordt en de continuïteit en de cultuur van Legro gewaarborgd blijft.
 
Swinkel