SENNEBOGEN Green Hybrid biedt energiebesparingen - Persberichten : KUIKEN Construction Equipment
27-3-2014 

SENNEBOGEN Green Hybrid biedt energiebesparingen tot 30%SENNEBOGEN Green Hybrid is de naam van het nieuwe, innovatieve systeem voor energieterugwinning dat vanaf nu wordt geïntegreerd in alle grote goederenbehandelingsmachines van SENNEBOGEN. Met het Green Hybrid energieterugwinningssysteem kunnen energiebesparingen tot 30 % worden gerealiseerd. Het systeem bestaat uit een gasaccumulator in het achtergedeelte van de machine en een hydraulische cilinder op de giek. Dankzij deze gesofisticeerde oplossing slaat het systeem energie op wanneer men de giek laat zakken; de opgeslagen energie kan vervolgens worden gebruikt om de giek opnieuw omhoog te brengen, en dat vrijwel zonder verlies.

Behalve de capaciteit en aankoopkosten, vormen energie-efficiëntie en een zuinig brandstofverbruik tijdens de volledige levensduur van de machine de belangrijkste criteria waarop eigenaars hun beslissingen baseren. SENNEBOGEN overtuigt met innovatieve oplossingen die energie besparen; al enige tijd met de baanbrekende elektrische aandrijvingen, en nu met de energiezuinige E-reeks en de reeks van goederenbehandelingsmachines. Het nieuwe systeem voor energieterugwinning, Green Hybrid, biedt een aanvullend hoog besparingspotentieel dankzij de intelligente terugwinningstechnologie met stikstofaccumulator – voor maximale efficiëntie en besparingen tot maar liefst 30 %. Functionaliteit: gebruik van standaard hydraulische componenten

Het Green Hybrid systeem is een combinatie van een hydraulisch systeem met een gasdrukaccumulator en werkt ongeveer hetzelfde als een veer; deze wordt samengedrukt wanneer men de uitrusting laat zakken zodat de kracht kan worden gebruikt om de uitrusting daarna omhoog te brengen. Voor het ontwerp van de cilinder voor de bewegende onderdelen heeft SENNEBOGEN zich gebaseerd op een functioneel bewezen en gestandaardiseerde hydraulische cilinder. Het ontwerp zorgt er zo voor dat alle functionele elementen, drukwaarden, temperatuurwaarden en afsluitingen volledig overeenstemmen met de bewezen oplossingen die vereist zijn voor veeleisende goederenbehandeling. Door de druk van de hydraulische vloeistof in de cilinder in het achtergedeelte van de machine, wordt een gasvolume samengedrukt in meerdere zuigeraccumulatoren en wordt de energie die vrijkomt wanneer men de uitrusting laat zakken, opgeslagen in gasdruktanks.  

Lees meer door hier te klikken en bekijk hierhet bijbehorende youtubefilm.

sennebogen