Kuiken: “Europese lancering van Volvo CE modellen op de TKD!” - Persberichten : KUIKEN Construction Equipment
10-4-2014 

Kuiken presenteert als eerste Volvo CE dealer van Europe de L150H ‘en public’ tijdens de TKD!
Volvo H serie

Kuiken presenteert als eerste Volvo CE dealer van Europe de L150H ‘en public’ tijdens de TKD!

Stage IV

Kuiken introduceert dit jaar de nieuwe modellen van Volvo  Construction Equipment op de Nederlandse markt, welke uitgerust zullen zijn met de nieuwe Stage 4 motoren. De nieuwe motoren van Volvo CE  voldoen aan de Stage 4-uitstootnormen, bieden een beter brandstofrendement en verlagen de totale operationele kosten. Om de Stage 4-normen te halen heeft Volvo een SCR-technologie toegevoegd.

En Public

Tijdens ConnExpo zijn de nieuwe modellen van Volvo CE voor het eerst ‘en public’ gepresenteerd. In Juni 2014 presenteert de Zweedse fabrikant haar nieuwe machines voor Europa, tijdens de Volvo Days in Eskilstuna. Toch heeft Kuiken de Europese primeur weten binnen te halen, de wiellader L150H zal haar intrede maken op de TKD,  van 22 t/m 24 in Almere.

Dit jaar geldt een verschuiving van de graafmachines van de D -serie naar de E-serie vanaf de EC250 t/m EC480, de wielladers gaan van de G naar de H-serie, vanaf de L150 t/m L250. En bij de knikdumpers zal er een verschuiving plaats vinden van de F-serie naar de G-serie.

Er is meer!
Ook al zijn de aangescherpte emissienormen aanleiding voor Volvo geweest om nieuwe types op de markt te brengen, er meer ‘nieuws’. Kuiken geeft alvast een tipje van de sluier als het gaat om de nieuwe Volvo wiellader L150H, L180H en L220H:  

 

dashboard

Dashboard
Het toetsenbord is hetzelfde als in de G-serie wielladers maar heeft een moderne vormgeving gekregen en verbeterde functionaliteit in het weergeven van informatie. De digitale informatie op het dashboard is nu veel beter leesbaar als het wordt blootgesteld aan zonlicht. Daarnaast is er een AdBlue® niveau-meter toegevoegd. Het dashbord heeft dezelfde layout als die van de knikdumpers.


kantelbare cabine

Kantelcabine

De nieuwe cabine kan worden gekanteld naar een 35 of 70 graden positie en biedt royale toegang tot onderdelen onder de cabine. De cabine wordt hydraulisch gekanteld middels een handpomp.

motorkap

Motorkap

De motorkap is ook opnieuw ontworpen doordat de SCR-module hier onder is gesitueerd. Het zicht via het achteruitraam is maximaal gebleven, doordat de motorkap afloopt. Daarnaast is achteruit camera standaard op de Volvo wielladers.

advlue

AdBlue Tank

De L150H, L180H, L220H en L250H wielladers zijn nu voorzien van een AdBlue® tank, voor het SCR-systeem (Selective Catalytic Reduction) om de NOX-uitstoot te verlagen.

accu

 

Accu
De onderhoudsvrije accu’s bevinden zich net als bij de G-serie nu bij de opstap aan de rechterzijde van de machine.

hoofdschakelaar

Hoofdschakelaar
De plus-schakelaar is gewijzigd in een tuimelschakelaar met beveiliging. De schakelaar om de motorkap te openen en de cabine lichtschakelaar (optie) bevinden zich nog steeds op dezelfde plaats. Dit zorgt voor betere toegankelijkheid, veiliger en is beter geïsoleerd tegen vocht.


licht

Licht
Er zijn nieuwe lampen gemonteerd op de L150H, L180H, L220H en L250H waardoor beter licht is gegarandeerd wat resulteert in beter zicht in avonduren en bij slechte weersomstandigheden. Optie bij de nieuwe wiellader zijn de reflecterende strepen, wat zorgt voor betere zichtbaarheid van de machine in donkere werkomgeving. 


Volvo Trucks
Naast de stand van Kuiken staat Volvo Trucks en worden er Volvo graafmachines en wielladers opgesteld met de nieuwste Volvo FMX Trucks. Een prachtige combinatie!