Allereerste Volvo Compact wiellader voor Aanneming Wegenbouw G. Hemmen B.V. - Persberichten : KUIKEN Construction Equipment
11-3-2014 

Allereerste Volvo Compact wiellader voor Aanneming Wegenbouw G. Hemmen B.V.Door Kuiken Compact dealer Kort Erica B.V. werd een allround Volvo Compact wiellader L40B TP S afgeleverd bij Hemmen in Nieuw Dordrecht.

Hoge restwaarde, lage onderhoudskosten, een laag brandstofgebruik  en bedrijfszekerheid zijn factoren waarom Directeur/Eigenaar Didier Niland opnieuw koos voor Volvo.

“Alles heeft toch uiteindelijk te maken met de kostprijs per draaiuur” legt Didier uit “ Door de ervaringen die we hebben met onze Volvo wiellader L60G weten we zeker dat we weer een betrouwbare machine hebben aangeschaft. In ons werk is dat een vereiste want een machine staat nooit in zijn eentje stil. De Volvo L40B is breed inzetbaar en wordt het hele jaar ingezet voor straatwerk, reconstructiewerken, opbreken, grondwerk, puinbanen en het bij rijden materialen. Volvo’ s zijn zuinig dat scheelt per jaar een heleboel in de portemonnee. Als bij aanbesteding wordt gevraagd naar uitstoot kunnen we melden dat de Volvo daar ruim aan voldoet. De machine heeft een 4-cilinder, watergekoelde, direct ingespoten dieselmotor, type Volvo D5D –netto 71 kW/97 pk bij 2.200 omw/min. – en staat op Michelin 17.5R25 XHA banden. De BSS lastcompensator zorgt tijdens het rijden dat de machine niet gaat ‘dansen’. Het is een rijk uitgeruste machine waar onze machinist Thom de Boer maar wat blij mee is. In de ROPS/FOPS cabine met zonnescherm en getint glas kan hij zich uitleven. De speciale schutbak voor het opbreken van stenen en voor het schoonmaken is door het hydraulisch snelwisselsysteem in een oogwenk te wisselen voor een palletvorkframe of voor pallettanden. Door het TP hefframe hebben we een hoge opbreekkracht onderin en bovenin. De wiellader is zeer wendbaar en erg stil wat fijn is voor Thom en voor de omstanders. De machine is natuurlijk gespoten in onze bedrijfskleur en ziet er strak uit. Dit is de eerste machine die we bij Jans Scheper, Verkoper van Kort, hebben besteld. Ik had er direct een goed gevoel bij. Kort en Volvo hebben een goede naam in de regio en het klikte meteen. Alles staat en valt met een goede relatie. Daarom leg ik met veel vertrouwen de nazorg in handen van Kort Erica” besluit Didier. 

Kort Mechanisatie

“We doen er alles aan om Volvo te promoten in de regio” zegt Jans Scheper “Fijn dat Hemmen een Volvo Compact bij ons heeft gekocht. We weten wat er speelt en hebben veel Volvo kennis in huis. We doen zaken op basis van vertrouwen. De klik is er dus de samenwerking met Hemmen gaat zeker lukken” Kort Mechanisatie B.V. - met vestigingen in Zwiggelte, Erica en Stadskanaal – is al sinds 1951 een begrip in Drenthe en Groningen. Kort is Kuiken Compact dealer voor de hele compact range: minigravers en wielladers tot negen ton. Kort stelt alles in het werk om de klant optimaal van dienst te kunnen zijn.

Hemmen B.V.

Aanneming Wegenbouw G. Hemmen B.V. - een veelzijdig familiebedrijf – voert al meer dan zestig jaar GWW uit in de breedste zin van het woord. Met de veertig goed opgeleide  medewerkers, die al jaren in dienst zijn, en een modern machinepark worden alle werkzaamheden voor zakelijke en particuliere opdrachtgevers in Noord Nederland vakkundig en snel uitgevoerd.

hemmen