Volvo otkriva pregršt noviteta koji poboljšavaju produktivnost utovarivača s proklizavajućim upravljanjem serije C - Odlomci iz tiska : ASCENDUM GRAÐEVINSKI STROJEVI D.O.O.
25.3.2014. 

Volvo otkriva pregršt noviteta koji poboljšavaju produktivnost utovarivača s proklizavajućim upravljanjem serije CVolvo unveils raft of productivity-enhancing

Izbor visoko učinkovitih utovarivača s proklizavajućim upravljanjem serije C iz Volvo Construction Equipment - dostupnih u širokom rasponu modela kao što su radijalni MC60C i MC70C kao i vertikalni MC95C i MCT85C - usavršeni su brojnim željno očekivanim značajkama, a ne samo Stage IIIB motorom.

Upotrebom hladnog povrata ispušnih plinova (EGR), sustava razvodnika goriva koji tlači i do 2.000 bara i turbopunjača fiksne geometrije, Volvo podržani motor Stage IIIB ne treba dizelski čestični filtar (DPF), što je prednost u svakom kompaktnom stroju. Sustav zajedničkog razvodnika ('Common Rail') omogućuje više tlakove ali isto tako omogućuje elektroničko upravljanje ubrizgavanjem. Stoga, inteligentni motori ne primaju naredbe samo od 'leptira' gasa nego imaju upravljačku jedinicu ECU koja stalno podešava ubrizgavanje za optimiranje izgaranja i performansi. Dobrobiti obuhvaćaju niže troškove vlasništva bez dodatnog servisiranja za uređaj naknadne obrade ispuha.

Volvo nudi svojim kupcima izbor utovarivača s proklizavajućim upravljanjem kako onih na kotačima tako i gusjeničara koji su idealni za utovar kamiona, rukovanje materijalom i druge primjene na gradilištu - kao i visok stupanj stabilnosti i učinkovitosti.

Svi strojevi iz suvremene Volvo serije C pružaju impresivno veći zakretni moment na niskom broju okretaja nego slični strojevi. Sve to u kombinaciji sa standardnim automatskim vraćanjem u prazan hod, ostvaruje uštedu goriva od 10%. Ostali noviteti utovarivača s proklizavajućim upravljanjem serije C uključuju poboljšani protok zraka, bolje graničnike i šalice za centriranje utovarivača i opcijski ventilator s mogućnosti obrnutog okretanja.

Funkcija "auto-idling" automatski vraća motor u prazan hod pet sekundi nakon što nije korištena nijedna komanda. Za maksimalnu sigurnost i produktivnost, čim rukovatelj dodirne neku komandu motor gotovo trenutno postiže prethodno zadani broj okretaja. Ako rukovatelj, primjerice, treba pred-grijanje motora, automatski prazan hod se može isključiti putem info-izbornika.

Za kupce koji rade u krajnje prašnjavim uvjetima, izričito se preporučuje opcijski ventilator s mogućnosti obrnutog okretanja. S tom opcijom, ventilator svakih 30 minuta puše 5 sekundi u obrnutom smjeru. On se isto tako može uključivati ručno ili isključiti putem sklopke na lijevoj strani upravljačkog panela. Ventilator s mogućnosti obrnutog okretanja dramatično smanjuje zastoje zbog čišćenja rashladnog sustava, i uklanja rizike od pregrijavanja. Kao i kod prethodnih modela rashladni paketi su smješteni jedan uz drugog da se zajamči optimalno hlađenje - hlađenje hidraulike, vodeno hlađenje motora uz dodatno hlađenje zraka turbo punjenja i hlađenje goriva kod inačice motora Stage IIIB.

Sada rukovatelj isto tako može birati između tri razine osjetljivosti upravljačkih elemenata ovisno o potrebnoj brzini i preciznosti postupaka. Rukovatelji također mogu, kao opciju, birati između ISO i H upravljačkog obrasca. Kupcima je dobrobit povećana produktivnost jer svaki rukovatelj nalazi za sebe upravljački mod koji mu najbolje odgovara za posao i za vlastite navike vožnje.

Održavanje s lakoćom
Izbor Volvo utovarivača s proklizavajućim upravljanjem serije C je dizajniran da se postigne maksimalna izdržljivost. Spojnice s O-ring brtvama (ORFS) na hidrauličkim spojevima jamče 100% nepropusne spojeve dok robusni trnovi zglobova utovarne ruke, koji su veći i stoga jači od onih koje koristi konkurencija, efikasno raspoređuju opterećenje duž kraka ruke za izvanrednu dugotrajnost.

U rijetkim prilikama kada stroj zahtijeva više pažnje od rutinskih dnevnih servisnih pregleda, sve glavne komponente su lako dostupne zahvaljujući kabini koja se naginje naprijed i širokim servisnim vratima stražnjeg odjeljka. Jedinstven jednostrani kraka utovarivača i bočna vrata omogućuju rukovatelju siguran izlaz iz kabine bez provlačenja ispod tereta i bez ikakve pomoći uključivanja plinskih podupirača. Taj spretni servisni pristup maksimalno produžuje rad bez zastoja i pomaže da se postigne dulji radni vijek stroja.

Osjećaj kao kod kuće
Unutrašnjost kabine je prostrana i odlikuje se lako dostupnim pretincima za odlaganje, uključujući električnu utičnicu od 12V smještenu ispod lijevog naslona za ruku. Jednostavno oblikovani instrumenti smješteni u gornjem prednjem kutu kabine jamče laku preglednost dok su razine buke u okruženju rukovatelja i oko njega ograničene u obje inačice i onoj s nadstrešnicom i u zatvorenoj kabini. Konačno, udobno smješten rukovatelj je produktivan rukovatelj. 

Kabina također pruža izvrsnu preglednost, omogućujući rukovatelju da manevrira u tijesnim prostorima. Jednostupni krak utovarivača koji se koristi na strojevima serije C s vertikalnim dizanjem nema vodoravnih poprečnih greda koje bi ometale pogled kroz veliki gornji prozor, što je dodatno podržano uskim stupovima ROPS kabine. Taj veliki prednji prozor također djeluje i kao izlaz u slučaju nužde. Dva i po puta veći od tradicionalnih stražnjih izlaza za nuždu, ovaj prozor raspršuje svaku zabrinutost oko malo vjerojatnog slučaja prevrtanja. Bočno je rukovatelj pošteđen nesigurnosti od mrežastih kaveza koji ometaju vidljivost, kakvi se koriste na mnogim konkurentskim strojevima, jer su ugrađena velika bočna vrata koja se pružaju duž čitave kabine. Vrata se otvaraju do kuta od 75 stupnjeva za brz i udoban pristup bez potrebe penjanja preko priključaka ili okretanja da se dođe do sjedala, a ulazi se preko čvrste protuklizne stepenice.

Svestrani utovarivači s proklizavajućim upravljanjem serije C mogu se opremiti bogatim izborom Volvo priključaka - uključujući svrdla, lopate 6-u-1, jaružala, vilice za palete, dozerske noževe, hidrauličke čekiće, hvataljke ("grajfere") i metle - prikladne za svaki posao. I poput svih Volvo strojeva, utovarivači serije C imaju podršku ogromne globalne servisne infrastrukture tehničara, radionica i zastupnika, pružajući tako važnu bezbrižnost.

Ključni tehnički podaci:

Specs

Ends.

Siječanj 2014

Za više informacija, molimo posjetite: www.volvoce.com/press

Ili se obratite:

Thorsten Poszwa
Direktor, Vanjske komunikacije
Volvo Construction Equipment
Tel: int + 32 4918 60331
Email: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O'Sullivan
SE10
London
Tel: int +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com