Volvo će nuditi tvornički ugrađen tiltrotator na kompaktnim rovokopačima - Odlomci iz tiska : ASCENDUM GRAÐEVINSKI STROJEVI D.O.O.
2.5.2014. 

Volvo će nuditi tvornički ugrađen tiltrotator na kompaktnim rovokopačimaVolvo to offer factory fit tiltrotator on compact excavators

Volvo Construction Equipment će u Europi od svibnja 2014. nuditi opciju tvornički ugrađenog tiltrotatora na svojim kompaktnim rovokopačima od 5 i 8 tona. Ta opcija tvorničke ugradnje Steelwrist spojnice znači da Volvo nastavlja kao industrijski inovator jer postaje prvi proizvođač originalne opreme (OEM) koji nudi tvornički ugrađeni tiltrotator sa zaključavanjem prednjeg trna i sustavom integriranog upravljanja za kompaktne rovokopače (EC55C, ECR58D i ECR88D).

Proizvodni menadžer priključaka za Volvo CE prodajnu regiju EMEA (Europa - Srednji istok - Afrika), Gilbert Ray kaže: "Sustavi priključaka simetričnog tipa sada su vodeći tip brze spojnice korištene na rovokopačima u većini Europskih tržišta i ova opcija tvorničke ugradnje ponovo dovodi Volvo na čelni položaj u industriji."

Tvornički atestirana ugradnja uključuje ergonomske višefunkcijske upravljačke palice, zaslon u boji (za lako namještanje tiltrotatora i prikaz njegovih kutova nagiba i zakreta) i podešavanje hidraulike tiltrotatora.

Volvo sustav upravljanja pruža rukovatelju veću jednostavnost, a osim toga je ekonomičniji u potrošnji goriva - podešavanjem jamči optimalne postavke za hidrauliku. Nadalje, donosi prednost i zbog poboljšane sigurnosti jer je integriran unutar sigurnosnog sustava osnovnog Volvo kompaktnog rovokopača. Međutim priključak 'Steelwrist tiltrotator' pruža izvrstan kut nagiba i do 450, malu visinu ugradnje i uključuje novu značajku zaključavanja prednjeg trna (FPL) što znači da su lopate sigurno zakopčane.

Sustav zaključavanja prednjeg trna (FPL) premašuje propisane sigurnosne zahtjeve što znači da su priključci osigurani putem dvije odvojene mehaničke brave. "Rizik od ispadanja lopate neposredno nakon zamjene alata vodeća građevinska poduzeća smatraju jednim od najvećih sigurnosnih rizika na gradilištima," kaže gosp. Ray. "Patentirani pozitivni indikator zaključanosti znači da spojnica javlja rukovatelju da je pouzdano zaključana i time uvelike smanjuje rizik od ispadanja. Ovaj inovativni sustav se razlikuje od drugih simetričnih brzih spojnica po tome što oni imaju samo negativnu indikaciju, koja signalizira da je spojnica otvorena."

Volvo CE kupci će s tvorničkom ugradnjom sustava Steelwrist tiltrotatora biti na dobitku jer će standardizirati kvalitetu, kako s opcijom gotovog tiltrotatora tako i sa pridruženom elektronikom potpuno podržanom u sustavu Volvo rješenja za kupce (Volvo Customer Solutions). Gosp. Ray kaže: "Tvornički ugrađena opcija znači ujednačenu ugradnju sustava tiltrotatora. Zastupnici neće trebati koristiti radioničke pogone za ugradnju sustava, a kupcima će biti zajamčeno da je ugradnja uvijek identična s punom Volvo podrškom u pogledu jamstva i dijelova."

Sličan sustav će biti dostupan od tvrtke Steelwrist za naknadnu ugradnju na postojeće rovokopače kako na trenutnim tako i na novim tržištima. "To znači da će trebati učiti samo jedan sustav, što će olakšati sigurno i brzo uhodavanje," dodaje gosp. Ray.

Optimizacija s lopatama simetričnog sučelja na velikim rovokopačima
Tijekom nekoliko proteklih godina Volvo zastupnici diljem Europe postali su službeni distributeri Steelwrist tiltrotatora kao rezultat odluke u travnju 2009. da je Volvo CE izabrao Steelwrist AB za poželjnog dobavljača. Otkako je tvornički ugrađeni tiltrotator postao dostupan (2012) prvo na Volvo rovokopačima na kotačima, a zatim (2013) na rovokopačima na gusjenicama, stotine jedinica je ugrađeno na nove strojeve za kupce diljem Europe, a očekuje se da će dodavanje kompaktnih rovokopača na gusjenicama višestruko povećati taj broj.

Sustav tiltrotatora omogućuje rukovateljima manevriranja lopatom na početničkim razinama i vrhunsku preciznost. Upravljanje valjčićem za kažiprst omogućuje istodobni rad mnogo funkcija, a poboljšana ergonomija smanjuje naprezanje i povećava učinkovitost rukovatelja.

Zajedno s tvorničkom ugradnjom Steelwrist tiltrotatora za velike rovokopače na kotačima i na gusjenicama, Volvo CE sada nudi i izbor namjenskih lopata sa simetričnim sučeljem. "Nova paleta lopata promovirana na Baumi prošle godine i za opću namjenu i za radove u teškim uvjetima dizajnirana je tako da optimizira učinkovitost i omogući rukovateljima veću produktivnost svojih rovokopača na kotačima i na gusjenicama," sa zanosom kaže gosp. Ray.

Ends

Za daljnje obavijesti molimo obratite se:

Steve Skinner
Corporate Communication Manager -
Regija prodaje EMEA (Europa - Srednji Istok - Afrika)
Volvo Construction Equipment,
Moorfield Road, Duxford,
Cambridge, CB22 4QX,
Ujedinjeno Kraljevstvo
Tel: +44 (0) 1223 251706

Brian O'Sullivan
SE10,
London,
Ujedinjeno Kraljevstvo.
Tel: +44 (0) 207 107 2003
Email: osullivan@se10.com