Volvo se osnažio suvremenim utovarivačima s proklizavajućim upravljanjem i kompaktnim gusjeničarima serije C - Odlomci iz tiska : ASCENDUM GRAÐEVINSKI STROJEVI D.O.O.
25.3.2014. 

Volvo se osnažio suvremenim utovarivačima s proklizavajućim upravljanjem i kompaktnim gusjeničarima serije CVolvo powers up with updated C-Series skid

Volvo Construction Equipment linija visoko učinkovitih utovarivača s proklizavajućim upravljanjem serije C - koji dolaze u širokom izboru mogućnosti, uključujući MC115C na kotačima i gusjeničare MCT125C i MCT145C - osuvremenjeni su tako da uključuju asortiman vrlo poželjnih značajki, od kojih su najistaknutiji novi snažni četvero cilindrični motori Stage IIIB (55 kW/74 KS), koji se odlikuju naprednim sustavom izgaranja koji smanjuje emisije uz veću ekonomičnost goriva. Zahvaljujući hladnom povratu ispušnih plinova (EGR), sustavu razvodnika goriva i turbopunjaču fiksne geometrije, dizelski čestični filtar (DPF) nije potreban - što je važna prednost u tako kompaktnom stroju.

Volvo utovarivači radijalnog dizanja s proklizavajućim upravljanjem su savršeni za utovar kamiona, rukovanje materijalom i druge primjene na gradilištu - pružajući visoke razine stabilnosti i učinkovitosti.

Svi strojevi iz suvremene Volvo serije C pružaju impresivno veći zakretni moment na niskom broju okretaja nego slični strojevi. Sve to u kombinaciji sa standardnim automatskim vraćanjem u prazan hod, ostvaruje uštedu goriva od 10%. Ostali noviteti utovarivača s proklizavajućim upravljanjem serije C uključuju poboljšani protok zraka s 3-stupanjskim filtrima i aktivnom deionizacijom, bolje graničnike i šalice za centriranje utovarivača i opcijski ventilator s mogućnosti obrnutog okretanja.

Pojednostavljeno servisiranje
Praćenje vitalnih podataka kompaktnog utovarivača je jednostavno, s dvije konzole u prednjem dijelu kabine koje prikazuju važne informacije na lako čitljiv način. Rukovatelj može birati između tri razine osjetljivosti upravljačkih elemenata koje odgovaraju trenutnom poslu kao i njegovim radnim navikama. Opcijski izbor upravljačkog obrasca pruža još veću prilagodljivost, omogućujući rukovatelju da bira između Volvo ISO obrasca i H obrasca.

MCT145C je opremljen pumpom promjenljivog obujma istiskivanja koja troši minimalnu energiju i doprinosi ekonomičnosti goriva. Protok pumpe se automatski prilagođava zahtjevima trenutnog rada, zahvaljujući sustavu prilagođavanja opterećenju. Utovarivači s proklizavajućim upravljanjem MCT115C, MCT125C i MCT145C odlikuju se sustavom automatski vraćanja stroja u stanje spremnosti ako pet sekundi nije korištena nijedna komanda. Time, ne samo što se štedi gorivo i smanjuju tekući troškovi nego se također stišava buka na gradilištu. Međutim, kada rukovatelj upotrijebi neku komandu motor gotovo trenutno postiže prethodno zadani broj okretaja.

Na stroj se može ugraditi opcijski ventilator s mogućnosti obrnutog okretanja koji uklanja naslage prašine uvučene u hladnjak i automatski čisti rashladni sustav utovarivača. Još jedna značajke Volvo serije C je njezin spretan servisni pristup, kroz kabinu koja se naginje naprijed i široka servisna vrata stražnjeg odjeljka. Sve točke servisiranja i održavanja su dostupne na jednostavan i siguran način. Osim toga, bočni ulaz i izlaz iz kabine omogućuje da rukovatelj uključi potporanj utovarne ruke bez pomoći druge osobe. Zato što ima bočna vrata, rukovatelj može zaustaviti stroj, sigurno izaći bez hodanja ispod tereta, i zatim obići oko stražnje strane stroja i sigurno postaviti potporanj.

Ovi Volvo Stage IIIB utovarivači s proklizavajućim upravljanjem i kompaktni utovarivači na gusjenicama opremljeni su trostupanjskim pročistačem zraka, s aktivnom deionizacijom za poboljšani vijek motora, smanjeno održavanje i dulja razdoblja između servisa.

Inteligentni dizajn
Zahvaljujući dizajnu jednostupnog kraka utovarivača, pristup kabini je lakši i sigurniji nego kod konkurentskih izvedbi s dva kraka. Rukovatelji ulaze u kabinu i izlaze iz nje kroz velika bočna vrata kabine širokog otvaranja. Time se uklanja potreba da se rukovatelji penju preko lopate ili priključka, koji može biti blatan ili sklizak; također se uklanja neudobno savijanje tijela potrebnog da bi rukovatelj sjeo kao kod tradicionalnih dizajna kabine utovarivača s proklizavajućim upravljanjem. I kod strojeva na kotačima i kod gusjeničara, protuklizno gazište povećava sigurno ulaženje u kabinu i izlaženje iz nje. Kabina također ima ROPS/FOPS zaštitu za dodatnu bezbrižnost.

Udobnost rukovatelja koja je vodeća u klasi dolazi kao standard, s kabinama koje si i do 30% veće od konkurentskih. Dobro zabrtvljeno radno okruženje s nadtlakom u kabini ergonomski je dizajnirano i pruža udobno sjedalo s naslonima za ruke, kao i niske razine buke.

Vidljivost je vrhunska, zahvaljujući dizajnu s jednostupnim krakom utovarivača. Bez vodoravnih poprečnih greda koje se normalno nalaze na strojevima s vertikalnim dizanjem, rukovateljima je dana nenadmašna preglednost tereta i radilišta, a veliki gornji prozori dodatno poboljšavaju vidljivost kod utovara kamiona - što pridonosi sigurnosti na radu u tijesnim ili skučenim prostorima.

Svestrana serija C se može opremiti bogatim izborom Volvo priključaka - uključujući lopate, svrdla, vilice za palete, jaružala, dozerske noževe i hidrauličke čekiće - sve dizajnirano da vam pomogne izvršiti gotovo svaki zadatak. I poput svih Volvo proizvoda, utovarivači s proklizavajućim upravljanjem i kompaktni gusjeničari serije C imaju podršku rasprostranjene servisne mreže koja pruža bezbrižnost uz pomisao na ogromnu globalnu servisnu infrastrukturu tehničara, radionica i zastupnika.

Ključni tehnički podaci:

CCL

Ends.

Siječanj 2014

Za više informacija, molimo posjetite: www.volvoce.com/press

Ili se obratite:

Thorsten Poszwa
Direktor, Vanjske komunikacije
Volvo Construction Equipment
Tel: int + 32 4918 60331
Email: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O'Sullivan
SE10
London
Tel: int +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com