Moderna klasika: Volvo utovarivači na kotačima L30G i L35G - Odlomci iz tiska : ASCENDUM GRAÐEVINSKI STROJEVI D.O.O.
27.8.2013. 

Moderna klasika: Volvo utovarivači na kotačima L30G i L35G 

L30G, L35G

Usavršeni utovarivači na kotačima L30G i L35G iz Volvo Construction Equipment mogu biti kompaktni - što ih čini idealnim za okretanje u tijesnim i ograničenim prostorima za rad - ali posjeduju svestranost i sile otkidanja i dizanja kakve inače očekujete kod većih strojeva. I oba modela se odlikuju snažnim novim
štedljivim Volvo motorima koji udovoljavaju visoke zahtjeve za emisije prema propisima Tier 4 Final i Stage IIIB.

 

 

Snažni, tihi tipovi
Volvo Care Cab kabina serije G je vodeća u ovoj industrijskoj grani - i nije teško pogoditi zašto. Prostrana unutrašnjost pruža niske razine buke i vibracija za sigurniji, udobniji doživljaj rukovanja - koji, s druge strane, vodi do nižih razina zamora i lakog rukovanja. Ergonomski upravljački elementi su intuitivno smješteni na dohvat ruke, dok je udobnost poboljšana zahvaljujući potpuno podesivom sjedalu. Vidljivost je nenadmašna uz širok, zaobljeni vjetrobran i kompaktan poklopac motora.

 

 

Za gruba neravna gradilišta, portalne osovine modela L30G i L35G štite pogonsko vratilo i poluosovine od oštećenja kamenjem i drugim zaprekama. Ta značajka, koju ekskluzivno ima Volvo, pruža rukovateljima bezbrižnost i jamči da je pogonski most njihovog stroja zaštićen od surovosti grubog terena.

 

 

Zglobni oscilirajući spoj serije G pruža udobno iskustvo rukovanja, čak i kada stroj prelazi preko neravnog terena. S velikim čahurama, gumenim odbojnicima i površinski kaljenim osovinicama, ovaj nositelj standarda u industriji poboljšava pouzdanost i izdržljivost stroja, dok istodobno smanjuje povratno djelovanje udaraca na rukovatelja. Također je smanjeno trošenje pneumatika i rizik od proklizavanja.

 

 

Kada radovi zahtijevaju maksimalnu vuču, putem sklopke u kabini može se uključiti Volvo blokada diferencijala kako bi se zajamčilo da se 100% snage raspodijeli na svaki kotač, smanjujući proklizavanje na mekanom tlu ili skliskim podlogama. Jedan od najboljih sustava blokade diferencijala u ovoj grani industrije, smanjuje trošenje pneumatika i rizik od tragova proklizavanja koji mogu oštetiti novo izgrađenu cestu ili druge osjetljive površine.

 

 

Vrhunske performanse
Serija G obuhvaća potpuno novi Volvo motor (55,4 kW/75 KS) sukladan normi Tier 4 Final/Stage IIIB, koji je elektronički upravljan za bolju ekonomičnost goriva. S motorom koji savršeno odgovara pogonskom mostu, modeli L30G i L35G mogu izgledati mali po svojoj građi ali imaju snagu potrebnu za poslove u teškim uvjetima.

 

 

Dvostruki sustav hidraulike kod serije G znači da da nikada ne treba prelaziti s pogona za dizanje na pogon upravljača. Zato što istodobno rade dva uveliko nezavisna hidraulička sustava, ne treba prekidati dizanje dok je stroj u pokretu.

 

 

Sustavi lopate i poluga kod modela L30G i L35G su snažni i izdržljivi za učinkovit utovar i dizanje. Lopata pruža izvrstan kut podvlačenja da se zajamči da materijal ne bude izgubljen pri prijevozu ili dizanju. Standardna Z-bar utovarna kinematika ispitana je na terenu i pokazala je da pruža veliku silu otkidanja i kratka vremena ciklusa, kao i odlično paralelno pomicanje s vilicom za palete. Sila otkidanja, sile vlaka na obodu i sile dizanja rade u savršenom skladu za maksimalnu produktivnost. Za još veće mogućnosti korisničke prilagodbe, L35G može se opremiti paralelnim polugama za moment lopate (TP) koje objedinjuju prednosti različitih sustava poluga za postizanje velikog momenta otkidanja i izvrsnog paralelnog pomaka.

 

Hidraulička brza spojnica potpuno integrirana u kopajuću ruku čini zamjenu priključaka - kao što su vilice ili lopate - brzom i jednostavnom.

 

Za održavanje ne morate potrošiti puno vremena S lako dostupnim točkama servisa - uključujući filtre za gorivo, ulje, zrak i hidrauliku, akumulator, hladnjak, mjernu šipku ulja i okna za razinu hidrauličkog ulja - održavanje je brže i lakše tako da se više vremena može posvetiti radu, a manje servisiranju stroja.

 

 

Model

L30G

L35G

Motor

 

D3.3D

D3.3D

Ukupna snaga pri

 

2600 okr/min

 

2600 okr/min

SAE J1995

 

55,4 kW (75 KS)

 

55,4 kW (75 KS)

Neto snaga SAEJ1349 - DIN ISO 1785

 

 

52,4 kW (71 KS)

52,4 kW (71 KS)

Sila kidanja

 

61 kN

 

60,5 kN

Statička nosivost na vrhu kraka pri punom okretu

 

3 840 kg

 

4 350 kg

Lopate

 

1,0-1,5 m3

 

1,2-1,5 m3

Radna masa

 

5,5-5,7 t

 

6,3-6,4 t

Gume

 

365/80 R20

 

405/70 R20

 

Modeli L30G i L35G će biti dostupni na tržištima sjeverne i zapadne Europe od kolovoza 2013.

 

 

Ends. Veljača 2013

 

 

 

Za daljnje informacije, posjetite: www.volvoce.com/press

Ili se obratite:

Thorsten Poszwa  
Direktor vanjskih komunikacija  
Volvo Construction Equipment  
Tel: int + 32 2482 5021  
E-mail: thorsten.poszwa@volvo.com   
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

 

Brian O'Sullivan
SE10
London
Tel: int +44 77 333 50307
E-mail: osullivan@se10.com