Volvo EC480E predstavlja standard za efikasan iskop - Odlomci iz tiska : ASCENDUM GRAÐEVINSKI STROJEVI D.O.O.
5.5.2014. 

Volvo EC480E predstavlja standard za efikasan iskopEC480C

Rovokopač gusjeničar EC480E sukladan eko-normi Tier 4 Final/Stage IV od Volvo Construction Equipment objedinjuje vrhunsku efikasnost, produktivnost i izdržljivost za maksimalnu profitabilnost na radovima u kamenolomu i velikim iskopima.

Volvo Construction Equipment rovokopač gusjeničar EC480E za teške uvjete primjene je izuzetno produktivan stroj koji snižava troškove poslovanja kroz smanjenu potrošnju goriva i jednostavne zahtjeve održavanja. Pogonjen dokazanim Volvo motorom D13 koji zadovoljava normu Tier 4 Final/Stage IV, EC480E omogućuje velike sile kopanja i otkidanja, a sve uz smanjenu emisiju i bolju ekonomičnost goriva.

Potpuna elektro-hidraulika stroja EC480E je savršeno usklađena s motorom i upravljana je naprednim sustavom koji pruža protok na zahtjev i smanjuje gubitke snage unutar kruga. Jedinstven Volvo ECO mod doprinosi ukupnom poboljšanju efikasnosti stroja - bez ikakvog gubitka performansi u većini radnih uvjeta. Kao i poboljšana ekonomičnost goriva, to povećava mogućnost kontrole za precizniju učinkovitost. Inače, Volvov sustav integriranog načina rada pruža rukovatelju izbor načina rada ovisno o zadatku koji ima - uključujući I (Idle (Prazni hod)), F (Fine (Fini rad)), G (General (Opći rad)), H (Heavy (Teški rad)) i P (Power max (Maksimalna snaga))* - za optimalnu učinkovitost i performanse stroja. Kada upravljački elementi nisu aktivni neko prethodno zadano vrijeme, rovokopač se može programirati da automatski smanji broj okretaja motora ili ga čak ugasi za dodatno smanjenje potrošnje goriva i buke. Rukovatelji mogu pratiti i trenutnu i prosječnu potrošnju goriva putem jednostavnog indikatora u kabini.

Korisnički ugodno sučelje upravljanja strojem (HMI - Human Machine Interface)
Činjenica je da rukovatelji rade efikasnije kada im se za posao da najbolji alat. Zato je EC480E na vrhu kao nadmoćno proizvodni stroj, dizajniran za lagano i jednostavno rukovanje. Sva sučelja upravljanja strojem - uključujući upravljačke palice, tipkovnicu i LCD monitor - su ergonomski dizajnirana i postavljena tako da se ostvari optimalna udobnost i kontrola. Broj sklopki je značajno smanjen u usporedbi s prethodnim modelima, dok se osam-inčni LCD zaslon u boji, koji prikazuje informacije o stanju presudne za maksimalnu produktivnost i rad bez zastoja, lako čita pri svakom osvjetljenju. Da se zajamči sigurnost rukovatelja, nakon što rukovatelj okrene ključ paljenja oglašava se upozoravajući alarm sigurnosnog pojasa ako nije vezan.

Maksimalno vrijeme rada bez zastoja
Volvo rovokopač gusjeničar EC480E je dizajniran ne samo za lako rukovanje nego i za jednostavno održavanje. To osigurava maksimalno vrijeme rada bez zastoja i minimalno vrijeme servisiranja i zamjene dijelova. Čvrsto trodijelno podvozje stroja EC480E i okvir X-oblika od čelika velike vlačne čvrstoće pojačani su da se osigura dugi vijek, dok dodatne pokrovne ploče nadgrađa štite stroj odozdo od kamenja i zemlje. Vitalni dijelovi stroja su zaštićeni od oštećivanja pregrijavanjem zahvaljujući električno upravljanom rashladnom ventilatoru na hidraulički pogon koji se uključuje samo kad je potrebno, dodatno smanjujući buku i potrošnju goriva. Opcijska funkcija obrnute vrtnje ventilatora, koja tjera zrak u suprotnom smjeru, omogućuje samo-čišćenje za lakše održavanje.

Dnevni servisni pregledi se izvode brzo i lako zahvaljujući grupiranim servisnim točkama i širokom otvaranju vrata kao pomoć da se napravi najviše u svakoj radnoj smjeni obavi. Hladnjak motora, hladnjak zraka nabijanja i hladnjak hidrauličkog ulja smješteni su jedan uz drugog na jednom sloju da se maksimizira efikasnost, smanje začepljenja i olakša čišćenje. Sustav je lako dostupan sa razine tla jednostavnim otvaranjem bočnih vrata. Osim toga, rukohvati i ograde u punoj veličini olakšavaju siguran ulazak u kabinu i izlazak iz nje i pristup nadgrađu za potrebe održavanja, dok protuklizne ploče koje se lako čiste pomažu da rukovatelj sigurno stupa.

Efektivno vrijeme rada bez zastoja je također produženo odličnom svestranošću stroja EC480E, koji se može prilagoditi upotrebom velikog izbora priključaka. Ti izdržljivi priključci su namjenski izrađeni da rade u skladu s Volvo rovokopačima za nenadmašnu učinkovitost u bilo kojoj primjeni. Volvo lopate opće namjene su savršeni alat za kopanje i prebacivanje u mekanim do srednje tvrdim uvjetima, dok su lopate za teške uvjete primjene namijenjene produktivnom kopanju u zbijenim materijalima. Na raspolaganju je izbor ekonomičnih, zamjenskih potrošnih dijelova uključujući visoko kvalitetne zube, segmente, bočna sječiva, prilagodnike i oplate da zaštite lopatu i osiguraju dugi vijek.

Ključni tehnički podaci:

EC480E T4F

Motor

Volvo D13J

Izlazna snaga

pri 30 okr/s (1.800 okr/min)

ISO 9249 /SAE J1349 neto

277 kW

376 KS

Sila kidanja* (Normalna/Pojačana)

230/251 kN

51.615/56.470 lbf

SAE J1179

 

 

Zapremina lopate

1,55 – 3,3 m3

1,5 – 3,5 yd3

Maks. doseg kopanja*

12,5 m

39'10" ft in

Maks. dubina kopanja*

7,83 m

25'8" ft in

Nosivost uz podvozje*

17.590 kg

38.040 lb

 

 

 

na dosegu / visini

6,0/1,5 m

20/5 ft

Radna masa

45,6 - 53,9 t

100.310 – 117.510 lb

*7,0, (23') noseća ruka, 3,35 m (11') kopajuća ruka dugi gusjeničar, 9.050 kg (19.960 lb) CWT

EC480E je dostupan u Sjevernoj Americi i regiji EMEA (Europa, Srednji istok, Afrika) zapad i sjever.

*Uočite da način rada P (Power max (Maksimalna snaga)) nije primjenjiv u Sjevernoj Americi.

Ožujak, 2014.

Za više informacija, molimo posjetite: www.volvoce.com/press

Ili se obratite:

Thorsten Poszwa
Direktor, Vanjske komunikacije
Volvo Construction Equipment
Tel: int +32 4918 60331
Email: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O'Sullivan
SE10
London
Tel: int +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com