Tier 4i/Stage IIIb engine conversion kit - Odlomci iz tiska : ASCENDUM GRAÐEVINSKI STROJEVI D.O.O.
4.7.2013. 

Komplet za konverziju motora Tier 4i/Stage IIIb bit će dostupan za Volvo strojeveOd drugog tromjesečja 2014 kupci Volvo CE će moći svoje strojeve s normom Tier 4i/Stage IIIb opremiti posebnim kompletom za konverziju motora. Taj će komplet omogućiti Volvo vlasnicima da svoje rabljene strojeve prodaju u zemljama gdje se još uvijek koriste goriva s puno sumpora. Komplet za konverziju radi tako da Volvo motore štiti od visokih razina sumpora, a da i dalje udovoljavaju interne standarde Volvo dizajna.

"Mi znamo da neki od naših kupaca izvoze svoje rabljene strojeve u zemlje izvan SAD i EU gdje moraju koristiti različite tipove goriva. Želimo uvjeriti kupce da će i dalje u inozemstvu postojati tržište za strojeve usklađene s normom Tier 4i/Stage IIIb," kaže Alan Berger, potpredsjednik platformi proizvoda.

Korišteni bez kompleta konverzije, Volvo motori norme Tier 4i/Stage IIIb ne bi ispravno radili zbog goriva s velikim udjelom sumpora koje se koristi u mnogim zemljama gdje ti propisi nisu obavezni. Međutim, komplet za konverziju olakšava pouzdanost stroja nakon izvoza.

"Postoji povećana potražnja za visoko kvalitetnim strojevima izvan SAD i EU. Sada se s kompletom za konverziju, Volvo strojevi mogu prodavati i na tim tržištima, što ranije nije bilo moguće, kaže Berger.

Ends.

Srpanj 2013

Za više informacija, molimo posjetite: www.volvoce.com/press 

Ili se obratite:
Elisabet Altin
Director, Communication Technology
Volvo Construction Equipment
Tel: int +46 470 387809
e-mail: elisabet.altin@volvo.com 

Charlie Ebers
SE10
London
Tel: int +44 207 107 2016
e-mail: ebers@se10.com