Forum inovacija istaknuo je da Volvo misli na budućnost - Odlomci iz tiska : ASCENDUM GRAÐEVINSKI STROJEVI D.O.O.
30.8.2013. 

Forum inovacija istaknuo je da Volvo misli na budućnostInnovation Forum highlights Volvo future thinking

Na svom inauguracijskom Forumu inovacija održanom u Eskilstuni, u Švedskoj, u kolovozu, Volvo Construction Equipment (Volvo CE) iskazao je detaljno svoju kulturu stvaralaštva i inventivnosti - koja prožima svaku fazu razvoja proizvoda, od dizajna pa do proizvodnje - kao i viziju blistave budućnosti.

Događaj je bio osvrt na ulogu koju inovativnost igra u pogonskim sklopovima, osvajanju novih tržišta, dizajnu, temeljnim vrijednostima kvalitete, sigurnosti i skrbi za okoliš, motorima sukladnim normi Tier 4 Final/Stage IV i tehnologiji budućnosti. Novinarima je isto tako omogućen obilazak proizvodnog kampusa Volvo Eskilstuna da saznaju više o tome kako izvrsnost u poslovanju doprinosi inovativnosti unutar kompanije.

"U Volvo CE inovacije su nam u krvi," kaže Anders P. Larsson, izvršni potpredsjednik odjela Tehnologije u Volvo CE. "One prožimaju svaki dio našeg dizajna, razvoja i prodaje i procesa marketinga. Manifestacija nam je dala priliku da novinarima objasnimo naše najnovije inovacije - uključujući našu ponudu motora sukladnih normi Tier 4f/Stage IV i nove koncepte.

"Željeli smo također promijeniti način na koji ljudi vide Volvo pokazujući da inovacija ne mora uvijek značiti kompleksnije nove proizvode - to može biti relativno jednostavna promjena koja, primjerice, kupcu olakšava održavanje stroja."

Kultura inovacija

Iako je to za Volvo CE novi događaj, Forum inovacija izrastao je na sličnom događaju koji se odvijao 2011. S odlukom da se održava redovito, forum predstavlja Volvo CE kao dinamičnu kompaniju koja se po kulturi inovacija izdvaja od konkurencije. Dok druge kompanije možda stavljaju naglasak na tehnologiju, samo je Volvo model inovacija isprepleten s kulturom kompanije da radi s energijom, predanosti i poštivanjem pojedinaca - poznatim kao Volvo način. Volvo inovacije su usredotočene na potrebe kupca i pri tome svojim pristupom od baze prema vrhu potiču i razvijaju inovativne sposobnosti svakog zaposlenika: bez obzira na njihovu ulogu, svačiji doprinos i ideje su dragocjeni.

Cjelodnevni forum obuhvaćao je radne stanice s detaljnim prikazom šest područja Volvo CE inovacija, uključujući obilazak tvornice i zasjedanje na temu proizvodnih inovacija. Završilo je svečanom večerom.

Ends.

Kolovoz 2013.

Za više informacija, molimo posjetite: www.volvoce.com/press

Ili se obratite:

 

Thorsten Poszwa
Direktor, Vanjske komunikacije
Volvo Construction Equipment
Tel: int + 32 2482 5021
Email: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O'Sullivan
SE10
London
Tel: int +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com