Trostruka nagrada za Volvo Construction Equipment - Odlomci iz tiska : ASCENDUM GRAÐEVINSKI STROJEVI D.O.O.
1.4.2014. 

Trostruka nagrada za Volvo Construction EquipmentEC 380E

Tri proizvoda Volvo Construction Equipment (Volvo CE) - rovokopač gusjeničar EC380E, prsluk Volvo Visibility Vest i naprtnjača BP30L Identity Backpack - nadmašili su tisuće međunarodnih proizvoda i toliko impresionirali žiri eksperata za dizajn da su osvojili prestižnu nagradu 'Red Dot' za proizvodni dizajn. Ovaj najnoviji uspjeh znači da su svi Volvo CE zglobni damperi, utovarivači na kotačima, rovokopači i oprema osvojili nagrade Red Dot. Volvo CE kandidati su se nadmetali s više od 4.800 proizvoda iz 53 zemlje. Još od 1954., dizajnersko natjecanje Red Dot prepoznaje i nagrađuje najbolje u međunarodnom dizajnu. Ove godine, žiri od 40 priznatih specijalista za dizajn proveo je nekoliko dana u ocjenjivanju kandidata u skladu s Red Dot geslom 'u potrazi za izvrsnosti'. Strogi prosudbeni kriterij obuhvaćao je ocjenu stupnja inovacije, razinu funkcionalnosti i izdržljivosti proizvoda.

Drugačiji pristup dizajnu
Svaki od tri nagrađena proizvoda predstavlja promjenu Volvo CE dizajna. EC380E je jedan od prvih rovokopača iz nove generacije Volvo CE dizajna koji dokazuje potpuni redizajn Volvo CE stroja. Izrađen iz iste DNA matrice ali s potpuno novom vanjštinom i unutrašnjosti, stroj za teške uvjete primjene dizajniran je da radi na gradilištima najgrubljih radova. Naprtnjača i prsluk su dio nove palete opreme koju su - prvi put uopće - od početka do kraja razvijali isti dizajneri koji su kreirali i Volvo CE strojeve.
"Oduševljeni smo da su tri Volvo CE proizvoda nagrađena ovim međunarodno priznatim znakom izvrsnosti u dizajnu", kaže Anders P. Larsson, izvršni potpredsjednik sektora Volvo CE Technology. "EC380E, prsluk Volvo Visibility Vest i naprtnjača BP30L Identity Backpack predstavljaju jedinstven Volvo brend. Naši su dizajneri pristupili projektu opreme baš kao što čine kada dizajniraju građevinske strojeve. Moderan izgled i inovativan dizajn svakog proizvoda odražava vrhunsku kvalitetu Volvo brenda."
visibility jacket

Ujedinjena Volvo vizija
Signalni prsluk Volvo Visibility Vest rođen je iz ideje koju je predložio Volvo CE zaposlenik u sektoru Prodaje i marketinga. On je želio prsluk koji objedinjuje dva proizvoda u jednom - moderan prsluk koji se može preokrenuti da postane lako uočljiv signalni prsluk, artikl potreban za kupce koji dolaze u posjet gradilištu. Naprtnjača BP30L Identity Backpack je izrađena tako da izdrži grube uvjete na gradilištima. Dizajnirana je pažljivo da istakne ono što kupci u sektoru građevinarstva traže od radne naprtnjače, u nju je ugrađen izdržljiv, vodootporan vanjski sloj i sigurnosne značajke uključujući narančasti prsni remen i reflektirajući Volvo logotip.

"Ljudi koji kupuju Volvo CE mehanizaciju čine to zbog kvalitete i pouzdanosti strojeva - a mi želimo da naša oprema bude odraz i nastavak te snažne reputacije." objašnjava Mats Bredborg, globalni direktor upravljanja brendom u Volvo CE. "Istančani i funkcionalni dizajn prsluka i naprtnjače su u skladu s vizualnim identitetom Volvo stroja - oboje su trenutno prepoznatljivi kao Volvo CE proizvodi. Jasno je da naši strojevi i naša oprema dolaze iz istog mjesta, od dizajnera koji su stvarno usredotočeni na potrebe naših kupaca."Backpack

Nagrađeni su kvaliteta i inovacija
Više od 1.000 gostiju iz čitavog svijeta će se okupiti da proslavi dobitnike ovogodišnjih nagrada na gala svečanosti Red Dot, 7. srpnja u Essenu u Njemačkoj, gdje će nagrađeni proizvodi biti izloženi u muzeju dizajna 'Red Dot'. "Samo najbolji proizvodi primaju nagradu od žirija," kaže Prof. Dr. Peter Zec, inicijator i izvršni direktor nagrade 'crvena točka' - Red Dot. "To se osobito ogleda u postotku prihvaćenih kandidata za natjecanje Red Dot, koji je mnogo manji u usporedbi s ostalim međunarodnim dizajnerskim natjecanjima. Stoga, pobjednici mogu biti ponosni na svoja postignuća - sa prijavljenim proizvodima oni su se istakli od ostalih i mogli su proći test pred kritičkim pogledima eksperata.

Ends.

Ožujak, 2014.

Tekst: Charlie Ebers

Slika:
EC380E, prsluk Volvo Visibility Vest i naprtnjača BP30L Identity Backpack od Volvo Construction Equipment pobijedili su tisuće međunarodnih proizvoda i osvojili prestižne nagrade Red za dizajn proizvoda.

Posjetite našu galeriju slika (Image Gallery) i preuzmite fotografije u formatu visoke razlučivosti:
http://www.volvoce.com/constructionequipment/na/en-us/newsmedia/image%20gallery/pages/introduction.aspx

Za više informacija, molimo posjetite: www.volvoce.com/press.

Za opširnije podatke o nagradi, posjetite: www.red-dot.de

Ili se obratite:

Elisabet Altin
Director, Communication Technology
Volvo Construction Equipment
Tel: int +46 470 387809
Email: elisabet.altin@volvo.com

Charlie Ebers
SE10
London
Tel: int + 44 207 923 5864
Email: ebers@se10.com