Volvo CE achieves worldwide certification - Odlomci iz tiska : ASCENDUM GRAÐEVINSKI STROJEVI D.O.O.
23.11.2012. 

Volvo CE dobio međunarodni certifikatU prvom takvom slučaju u povijesti graditeljstva, Volvo Construction Equipment (Volvo CE) dobio je međunarodni certifikat u skladu s normama ISO 9001 (kvaliteta), ISO 14001 (zaštita okoliša) i OHSAS 18001 (zaštita zdravlja i sigurnost na radu). To znači da sve lokacije i funkcije kompanije – od Arvike do Changwona, od Bruxellesa do Curitibe, od odjela za prodaju i marketing do tehnološkog odjela - ispravno i dosljedno rade i da svjetske djelatnosti društva Volvo CE ispunjavaju zahtjeve normi ISO 9001, ISO 14001 i OHSAS 18001.

Nezavisna specijalizirana tvrtka Bureau Veritas provela je nezavisnu prosudbu u trajanju od 167 dana na 23 pregledane lokacije. Donijevši zaključke, Bureau Veritas ovog je tjedna izdao tri međunarodno priznata certifikata za sve lokacije i djelatnosti kompanije Volvo CE koji pokrivaju norme ISO 9001, ISO 14001 i OHSAS 18001, a koji će zamijeniti 44 lokalna certifikata koja su dosad bila na snazi. 

"Sada kada se primjenjuje zajednički certifikat, svaka pojedina lokacija kompanije Volvo CE diljem svijeta ima nešto po čemu se može ravnati“, kaže Navin Modi, direktor odjela za izvrsnost u izvedbi za međunarodne ugovore Bureau Veritasa. "Ovo je učinkovita metoda kojom se osigurava da svatko u organizaciji radi u skladu s istim visokim mjerilima." 

Ove tri norme koje su bile predmet prosudbe odgovaraju temeljnim vrijednostima kompanije Volvo u pogledu kvalitete, sigurnosti i zaštite okoliša.

Živimo svoje temeljne vrijednosti diljem svijeta   
Kako bi mogao dobiti međunarodni certifikat, Volvo CE dokazao je da je jedinstvena organizacija s jednim procesnim modelom koja je u potpunosti usklađena na svim lokacijama diljem svijeta. Ovoj je inicijativi više rukovodstvo kompanije Volvo CE pridalo veliku stratešku važnost.    

"Naš svjetski certifikat koji pokriva sve tri ISO norme šalje jasnu poruku da je Volvo CE dobro usklađena organizacija koja ozbiljno shvaća svoje temeljne vrijednosti“, rekao je predsjednik kompanije Volvo CE Pat Olney. "Mogućnost da imamo – i dokažemo izvana – da sve lokacije i funkcije dijele iste procese i poslovne zahtjeve ulijeva sigurnost i zaposlenicima i kupcima. Ono predstavlja mjerilo prema kojemu se čitava kompanija može dosljedno poboljšavati"   

Ends.  

Studeni 2012.   

Za više informacija molimo posjetite: www.volvoce.com/press    

Ili se obratite:  

Clare Gittins                                                             
Direktorica vanjskih komunikacija                          
Volvo Construction Equipment                                 
Tel: int + 32 4918 60331                                            
Email: clare.gittins@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal     

Brian O'Sullivan
SE10
London
Tel: int +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com