Volvon Tier 4 Final/Stage IV -vaatimukset täyttävät moottorit vähentävät päästöjä ja polttonesteenkulutusta - Lehdistötiedotteet : VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT FINLAND OY
30.8.2013 

Volvon Tier 4 Final/Stage IV -vaatimukset täyttävät moottorit vähentävät päästöjä ja polttonesteenkulutustaVolvo Tier 4 Final/Stage IV engines tackle emissions – and fuel consumption
Volvo Construction Equipmentin (Volvo CE) 180 vuoden kokemuksella valmistamat, älykästä teknologiaa sisältävät ja koko Volvo Groupin tukemat uudet Tier 4 Final/Stage IV -dieselmoottorit D4, D6, D8, D11, D13 ja D16 täyttävät EU:n ja USA:n päästölainsäädäntöjen tulevat tiukat vaatimukset parantaen samalla polttonestetaloudellisuutta jopa 5 % aiempiin malleihin verrattuna ja vähentäen kokonaiskäyttökustannuksia.

V-ACT (Volvo Advanced Combustion Technology) -moottoreissa on edistynyt polttonesteenruiskutus, tehokkaampi ilmanohjausjärjestelmä ja parempi moottorin ohjaus. Ankarissa olosuhteissa perusteellisesti testatut Tier 4f/Stage IV -moottorit on testattu koestuspenkissä ja monipuolisissa kenttätesteissä. Niiden tuottamien typpioksidimäärien (NOx) on todettu laskeneen Tier 4 Interim/Stage IIIB -tasolta 2,0 g/kWh tasolle 0,4 g/kWh (80 %:n vähennys) uuden lainsäädännön vaatimusten mukaisesti.

Jotta nämä uudet vaatimukset voidaan täyttää tekemättä perusmoottoriin mittavia muutoksia, Volvon Tier 4f/Stage IV -moottoreissa käytetään nyt Selective Catalytic Reduction (SCR) -teknologiaa. Tämä teknologia on testattu perusteellisesti jo yli miljoonassa SCR:llä varustetussa Volvon kuorma-autossa sen jälkeen, kun järjestelmä otettiin käyttöön vuonna 2005.

SCR-katalysaattori ruiskuttaa DEF-nestettä (ureavesiliuos)/AdBlue®-lisäainetta (32,5-prosenttinen urean ja deionisoidun veden liuos) pakokaasuvirtaan muuntaakseen typpioksidin typeksi ja H2O:ksi, joita molempia on ilmassa luonnostaan. Järjestelmä vähentää typpioksidipäästöjä jopa 95 %.

SCR:n lisäksi jäähdytetyn pakokaasun ulkoinen takaisinkierrätysjärjestelmä (E-EGR) vähentää myös osaltaan typpioksidipäästöjä vähentämällä hapen määrää palotilassa, mikä puolestaan alentaa palotapahtuman lämpötilahuippuja. Pakokaasujen takaisinkierrätystä käyttävä muuttuvageometrinen turboahdin (VGT) D13- ja D16-moottoreissa tai hukkaportilla varustettu turboahdin pienemmissä moottoreissa tuottaa välittömän vääntömomentin alhaisilla kierrosluvuilla parantaen tehoa ja moottorin suorituskykyä paremman polttonestetaloudellisuuden saavuttamiseksi.

Dieselhiukkassuodatin

Täysautomaattinen dieselhiukkassuodatin (DPF) vähentää haitallisia hiukkasia keskeyttämättä koneen toimintaa tai huonontamatta tuottavuutta tai suorituskykyä. Passiivinen regenerointi tapahtuu säännöllisesti alhaisissa pakokaasun lämpötiloissa hiukkasten hapettamiseksi. Lisäksi 500 tunnin välein hiukkaset poltetaan korkeammissa lämpötiloissa regeneroinnin palautuksen kautta, jolloin käyttäjän ei tarvitse puuttua asiaan. Tämän prosessin aikana moottorin dieselhapetuskatalysaattori (DOC) nostaa pakokaasun lämpötilaa auttaen DPF:ää polttamaan hiukkaset pois.

Seitsemättä ruiskutussuutinta käytetään polttonesteen höyrystämiseen pakokaasuvirtaan. DOC käyttää tätä polttonestettä reagoivana aineena DPF:n tehon parantamiseksi. Automaattinen imuventtiili rajoittaa raitisilman ottoa ohjatakseen moottorin lämpötilaa ja EGR-virtausta jälkikäsittelyjärjestelmän kokonaistehokkuuden parantamiseksi alhaisella kuormituksella. Jälkikäsittelyn ohjausyksikkö (ACM) valvoo ja ohjaa regenerointia varmistaen, että päästöjen vähentäminen onnistuu. Suodattimen huolto voi olla tarpeen 4 500 tunnin välein (6 000 tuntia moottoreissa D4–D8), mutta se on helppo ja nopea toimenpide.

Edistynyt moottorinohjausjärjestelmä (EMS), joka mukautuu välittömästi toiminnan muutoksiin, on päivitetty tehokkaammalla prosessorilla, joka tukee suurempaa määrää toimintoja paremmalla tarkkuudella ja ohjauksen tasolla.

Tinkimättömästi testattu

Volvo CE:n Tier 4f/Stage IV -moottoreille on tehty yli 25 000 tuntia testausta dumppereissa, pyöräkuormaajissa ja kaivukoneissa sekä moottorien koestuspenkeissä. Prototyypit on myös testattu pakkasolosuhteissa, äärimmäisessä kuumuudessa ja korkealla merenpinnasta.

Täydellistä harmoniaa

Asiakkaat hyötyvät yhteensopivista komponenteista ja moottoreiden ja koneiden täydellisestä harmoniasta. Volvo on harmonisoinut moottorin tehon, voimansiirron ja hydrauliikan parantaakseen tehokkuutta, suorituskykyä ja tuottavuutta. Vaikka Volvon moottorit on räätälöity sopimaan tiettyihin tuotelinjoihin, ne on valmistettu yleisesti käytössä olevista osista, joten vaihto-osien saaminen on vaivatonta ja nopeaa ja seisonta-ajat vähenevät.

Volvo CE:n Tier 4f/Stage IV -moottoreiden ja Volvo CE:n koneiden koko valikoiman tukena on yrityksen kattava huoltoverkosto ja valikoima asiakasratkaisuja, mm. DEF/AdBlue-järjestelmät, edulliset DPF:n vaihtopalvelut ja Volvon alkuperäisosat. Huolto- ja ylläpitotarpeita varten saatavana on useita erilaisia asiakastukisopimuksia (CSA:t), jotka tarjoavat joustavuutta ja kulujen hallintaa ja minimoivat koneen seisonta-ajat. Volvon CareTrack-telematiikkajärjestelmän avulla koneen toimintoja polttonesteenkulutuksesta aina huoltomuistutuksiin asti voidaan etävalvoa tuottavuuden ja tehokkuuden parantamiseksi.

Volvon Tier 4 Final/Stage IV -vaatimukset täyttävät moottorit

 

D4

D6

D8

D11

D13

D16

Sylinterimäärä

4

6

6

6

6

6

Tilavuus

4,1 l / 250 in3

6,1 l / 372 in3

7,8 l / 476 in3

10,8 l / 659 in3

12,8 l / 781 in3

16,1 l / 982 in3

Nimellistehoalue

80–115 kW / 107–154 hv

100–180 kW / 134–241 hv

160–250 kW / 215–335 hv

235–265 kW / 315–355 hv

220–329 kW/295–441 hv

350 kW / 469 hv

Loppu

 

Elokuu 2013

Saadaksesi lisätietoja vieraile sivustolla: www.volvoce.com/press

 

Tai ota yhteys:

Thorsten Poszwa
Director, External Communications
Volvo Construction Equipment
Puh. int + 32 2482 5021
Email: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O'Sullivan
SE10
Lontoo
Puh. int +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com