Volvo tuo markkinoille päivitetyt C-sarjan liukuohjatut ja pienikokoiset tela-alustaiset kuormaajat - Lehdistötiedotteet : VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT FINLAND OY
25.3.2014 

Volvo tuo markkinoille päivitetyt C-sarjan liukuohjatut ja pienikokoiset tela-alustaiset kuormaajatVolvo powers up with updated C-Series skid

Volvo Construction Equipmentin erittäin tehokkaiden C-sarjan liukuohjattujen kuormaajien sarja — jossa on laaja valikoima vaihtoehtoja, kuten pyöräalustainen MCT<115C ja tela-alustaiset MCT125C ja MCT145C — on päivitetty jo ennakkoon innokkaasti odotetuilla ominaisuuksilla, joista merkittävimpiä ovat uudet, voimakkaat nelisylinteriset Stage IIIB -moottorit (55 kW/74 hv), joissa on pitkälle kehitetty, päästöjä vähentävä ja polttonestetaloutta parantava polttojärjestelmä. Koneiden jäähdytetyn EGR-järjestelmän, yhteispainejärjestelmän ja kiinteägeometrisen turboahtimen johdosta dieselhiukkassuodatinta ei tarvita — mikä on suuri etu tällaisessa pienikokoisessa koneessa.

Volvon radiaalisesti ja vertikaalisti nostavat liukuohjatut, pienikokoiset tela-alustaiset kuormaajat ovat täydellisiä koneita kuorma-autojen kuormaamiseen, materiaalinkäsittelyyn ja maankäsittelytöihin — ne ovat erittäin vakaita ja tehokkaita.

Volvon päivitetyt C-sarjan koneet kehittävät vaikuttavan vääntömomentin alhaisemmilla kierroksilla kuin muut vastaavat koneet. Tämä yhdessä vakiona olevan automaattisen joutokäyntijärjestelmän kanssa säästää polttonestettä 10 %. Muita C-sarjan liukuohjatuille kuormaajille tehtyjä päivityksiä ovat parannettu ilmanvirtaus 3-vaiheisine suodattimineen ja aktiivisine puhdistustoimintoineen, parannetut  kuormaajan  kumivaimentimet  ja keskitysholkki sekä lisävarusteena saatava suuntaa vaihtava tuuletin.

Huolto on tehty helpoksi
Liukuohjattujen kuormaajien tärkeiden tietojen seuraaminen on helppoa, ohjaamon etuosassa on kaksi konsolia, jotka näyttävät tärkeät tiedot helposti luettavalla tavalla. Kuljettaja voi valita hallintalaitteille kolmesta herkkyysasteesta sen, joka sopii parhaiten parhaillaan tehtävään työhön sekä hänen ajotapaansa. Lisävarusteena saatava ohjauskaavion valintamahdollisuus lisää joustavuutta, kuljettaja voi valita Volvo ISO
-kaavion ja H-kaavion välillä.

MCT145C on varustettu muuttuvatilavuuksisella pumpulla, jonka minimaalinen energiankulutus myötävaikuttaa polttonestetehokkuuteen. Pumppuvirtaus mukautetaan automaattisesti käyttötarpeiden mukaan kuormantuntevan järjestelmän ansiosta. Liukuohjatuissa MCT115C, MCT125C ja MCT145C -kuormaajissa on automaattinen joutokäyntijärjestelmä, joka palauttaa koneen automaattisesti joutokäynnille, jos hallintalaitteita ei käytetä viiteen sekuntiin. Tämä ei vain pienennä polttonesteenkulutusta ja alenna käyttökustannuksia, vaan se vähentää myös melua työmaalla. Heti kun kuljettaja käyttää jotakin hallintalaitetta, moottorin käyntinopeus nousee lähes hetkessä ennalta valittuun nopeuteen.

Koneeseen voidaan asentaa lisävarusteena suuntaa vaihtava tuuletin, joka poistaa jäähdyttimeen kertyneet roskat ja puhdistaa automaattisesti liukuohjatun kuormaajan jäähdytysjärjestelmän. Toinen ominaisuus Volvon C-sarjassa on helppo pääsy huoltokohteisiin eteenpäin taittuvan ohjaamon ja suuren takatilan huoltoluukun ansiosta. Kaikki huolto- ja kunnossapitokohteet ovat helposti ja turvallisesti ulottuvilla. Lisäksi, koska kulku ohjaamoon tapahtuu sivulta, kuljettaja voi kytkeä nostovarren tuen ilman toisen henkilön apua. Sivuoven ansiosta kuljettaja voi pysäyttää koneen, poistua koneesta turvallisesti kulkematta kuorman alta ja kävellä sitten koneen ympäri takakautta kytkemään tuen turvallisesti.

Näissä Volvon Stage IIIB liukuohjatuissa ja pienikokoisissa telakuormaajissa on kolmivaiheinen ilmanpuhdistin aktiivisella puhdistustoiminnolla, mikä parantaa moottorin kestoikää, vähentää ylläpitotarvetta ja pidentää huoltovälejä.

Älykäs muotoilu
Yhden ylösnousevan kuormausvarren ansiosta kulku ohjaamoon on helpompaa ja turvallisempaa kuin sen kaksivartisissa kilpailijoissa. Kuljettajat nousevat ohjaamoon ja poistuvat sieltä suuren ja laajasti avautuvan sivuoven kautta. Näin kuljettajien ei tarvitse kiivetä mahdollisesti likaisen ja liukkaan kauhan tai muun työvälineen päälle ja yli; kuljettajien ei tarvitse myöskään tehdä epämukavaa kehon kiertoliikettä istuakseen alas, kuten perinteisissä liukuohjattujen kuormaajien ohjaamoissa. Sekä pyörä- että tela-alustaisissa koneissa luistamaton porras parantaa ohjaamoon nousemisen ja ohjaamosta poistumisen turvallisuutta. Ohjaamo on myös ROPS/FOPS-suojattu, mikä lisää mielenrauhaa.

Luokassaan johtava kuljettajan mukavuus on koneissa vakiona, ohjaamot ovat jopa 30 % suurempia kuin kilpailevissa malleissa. Tiivis, paineistettu työympäristö on ergonomisesti suunniteltu, siinä mukava istuin ja kyynärnojat sekä alhainen melutaso.

Näkyvyys on erinomainen yhden kuormausvarren ansiosta. Koska koneissa ei ole vaakasuuntaista poikkipalkkia, kuten vertikaalisti nostavissa koneissa normaalisti on, kuljettajilla on verraton näkyvyys kuormaan ja työmaalle, ja suuret yläikkunat varmistavat hyvän näkyvyyden kuorma-auton kuormauksessa — ja lisäävät turvallisuutta työskenneltäessä ahtaissa tai ruuhkaisissa paikoissa.

Vertikaalinen C-sarja voidaan varustaa laajalla valikoimalla Volvo-työvälineitä — mukaan lukien kauhat, kairat, lavahaarukat, kuokat, puskulevyt, hydrauliset murskaimet — jotka on kaikki suunniteltu käytettäväksi lähes missä tahansa työssä. Ja kuten kaikkia Volvo-tuotteita, C-sarjan liukuohjattuja ja pienikokoisia tela-alustaisia kuormaajia tukee laaja huoltoverkosto, joka koostuu maailmanlaajuisesta asentajien, korjaamojen ja jälleenmyyjien muodostamasta infrastruktuurista.

Tärkeimmät erittelyt:

CCL

Loppu.

Tammikuu 2014

Saadaksesi lisätietoja vieraile sivustolla: www.volvoce.com/press

Tai ota yhteys:

Thorsten Poszwa
Director, External Communications
Volvo Construction Equipment
Puh. int + 32 4918 60331
Email: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O'Sullivan
SE10
Lontoo
Puh. int +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com