Modernit klassikot: Volvo L30G- ja L35G-pyöräkuormaajat - Lehdistötiedotteet : VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT FINLAND OY
27.8.2013 

Modernit klassikot: Volvo L30G- ja L35G-pyöräkuormaajat 

L30G, L35G

Volvo Construction Equipmentin uudistetut L30G- ja L35G-pyöräkuormaajat ovat kooltaan pieniä – mikä tekee niistä ketteriä ja ahtaisiin paikkoihin sopivia – mutta niiden monikäyttöisyys sekä murto- ja nostovoima ovat kuin suuremmissa koneissa. Kummassakin mallissa käytetään uusia, tehokkaita ja vähän kuluttavia Volvo-moottoreita, jotka täyttävät tiukat Tier 4 Final- ja Stage IIIB

-päästövaatimukset.

 

 

Hiljaisia, mutta vahvoja luonteita
G-sarjan Volvo Care Cab -ohjaamo on alan edistyksellisin – ja on helppo huomata, miksi. Sisätiloiltaan avara ohjaamo on hiljainen ja hyvin tärinävaimennettu, mikä tekee kuljettajan työstä mukavampaa ja turvallisempaa. Se puolestaan vähentää rasitusta ja helpottaa koneen käyttöä. Ergonomisten ohjauslaitteiden intuitiivinen sijoittelu takaa, että ne ovat helposti käsillä. Täysin säädettävä istuin parantaa kuljettajan mukavuutta. Leveä, kaareva tuulilasi ja pienikokoinen konepeitto takaavat vertaansa vailla olevan näkyvyyden.

Vaativia työmaita varten L30G ja L35G on varustettu portaaliakseleilla, jotka suojaavat vetoakseleita kivien ja muiden esteiden aiheuttamilta vaurioilta. Tämä vain Volvoissa oleva ominaisuus antaa kuljettajalle lisävarmuutta siitä, että koneen voimansiirto on suojassa epätasaisen maaston kulutukselta.

 

 

G-sarjan pystysuunnassa taittuva runkonivel helpottaa koneen käsittelyä epätasaisella alustalla. Suurikokoiset holkit, kumiset rajoittimet ja pintakarkaistut tapit parantavat tämän alan johtavan koneen kestävyyttä ja luotettavuutta ja vähentävät tärähtelyiden välittymistä kuljettajalle. Myös renkaiden kulumista on pienennetty ja pitoa parannettu.

 

 

Kun työssä tarvitaan mahdollisimman hyvää pitoa, Volvon tasauspyörästön lukot voi kytkeä päälle ohjaamossa olevasta katkaisimesta. Silloin jokaiselle pyörälle välittyy täysi voima, mikä vähentää renkaiden luistamista pehmeässä maastossa tai liukkailla pinnoilla. Tämä alan parhaisiin kuuluva tasauspyörästön lukitusjärjestelmä vähentää renkaiden kulumista ja pienentää riskiä, että sutimisjäljet vaurioittavat uutta tien pintaa tai muita haavoittuvia pintoja.

 

 

Huipputehokas
G-sarja on varustettu täysin uudella Tier 4 Final / Stage IIIB -päästönormit täyttävällä Volvo-moottorilla (55,4 kW / 75 hv), jossa on kulutusta pienentävä elektroninen ohjausjärjestelmä. Moottori yhdessä siihen sovitetun voimansiirron kanssa takaa, että pienestä koostaan huolimatta L30G ja L35G ovat riittävän tehokkaita raskaisiinkin töihin.

 

 

G-sarjan kaksoishydrauliikkajärjestelmä takaa, ettei nostovoimasta tarvitse koskaan tinkiä ohjattavuuden takia. Koska kaksi toisistaan lähes täysin erillistä hydraulijärjestelmää toimii samanaikaisesti, nostojärjestelmän tehoa ei tarvitse pienentää koneen liikkuessa.

 

 

L30G:n ja L35G:n luja ja kestävä kauha- ja kuormausaisajärjestelmä takaa hyvän kuormaus- ja nostotehon. Kauhan suuri kallistuskulma taaksepäin takaa, ettei kuorma varise pois nostamisen tai siirtämisen aikana. Vakiovarusteisen palkkirakenteisen Z-kuormausaisaston on käytännön työssä todettu tuottavan suuren murtovoiman ja nopeat kiertoajat sekä hyvät suuntaisnosto-ominaisuudet lavahaarukkaa käytettäessä. Murtovoima, nostovoima ja renkaan vetovoima yhdessä takaavat parhaan mahdollisen tuottavuuden. L35G-mallissa on erityyppisten aisastojen edut yhdistävä TP (Torque Parallel)-kuormausaisasto, joka tuottaa suuren murto- ja nostovoiman ja erinomaiset suuntaisnosto-ominaisuudet.

 

Nostovarteen integroitu hydraulinen pikaliitin nopeuttaa ja helpottaa työvälineiden – esimerkiksi haarukoiden ja kauhojen – vaihtamista.

 

Huollon ei tarvitse olla hidasta. Huoltokohteet – esimerkiksi polttoaineen, öljyn ja hydrauliikan suodattimet, akku, jäähdytin, öljyn mittatikku ja hydrauliöljyn määrän mittarit – ovat hyvin esillä, joten huoltaminen on entistä nopeampaa. Kone viettää enemmän aikaa tuottavassa työssä ja vähemmän huollossa.

 

 

Malli

L30G

L35G

Moottori

 

D3.3D

D3.3D

Bruttoteho kierrosnopeudella

 

2600 1/min

 

2600 1/min

SAE J1995

 

55,4 kW (75 hv)

 

55,4 kW (75 hv)

Nettoteho SAEJ1349 – DIN ISO 1785

 

 

52,4 kW (71 hv)

52,4 kW (71 hv)

Murtovoima

 

61 kN

 

60,5 kN

Staattinen kippauskuorma täysin käännettynä

 

3 840 kg

 

4 350 kg

Kauhat

 

1,0 - 1,5 m3

 

1,2 - 1,5 m3

Käyttöpaino

 

5,5 - 5,7 t

 

6,3 - 6,4 t

Renkaat

 

365/80 R20

 

405/70 R20

 

L30G ja L35G tulevat Pohjois- ja Länsi-Euroopan markkinoille elokuussa 2013.

 

 

Loppu. Heinäkuu 2013

 

Lisätietoja on osoitteessa www.volvoce.com/press

Tai ota yhteys:

Thorsten Poszwa 
Johtaja, Ulkoinen viestintä 
Volvo Construction Equipment  
Puh: + 32 2482 5021 
Sähköposti: thorsten.poszwa@volvo.com  
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O'Sullivan
SE10
London
Puh: +44 77 333 50307
Sähköposti: osullivan@se10.com