Volvo L250H -pyöräkuormaaja tekee raskaistakin töistä helppoja - Lehdistötiedotteet : VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT FINLAND OY
6.3.2014 

Volvo L250H -pyöräkuormaaja tekee raskaistakin töistä helppojaL250H

Volvo L250H -pyöräkuormaaja on erittäin tuottava kone, joka on suunniteltu täyttämään suurimmatkin tuotanto- ja tuottavuusvaatimukset esimerkiksi avolouhos- ja kaivoskäytössä sekä raskaissa infrastruktuurin rakennustöissä. Tämän raskaaseen käyttöön suunnitellun koneen käyttäjät pääsevät kokemaan nopeat vaihdot, suuren murtovoiman ja loistavan hallittavuuden. 

L250H-pyöräkuormaajan Tier 4 -vaatimusten mukainen moottori yhdistää vuosikymmenien kokemuksiin perustuvan kehittyneen tekniikan mahtavaan suorituskykyyn ja matalaan polttoaineenkulutukseen. Täysin automaattinen regenerointiprosessi takaa vaivattoman ja ympäristöystävällisen käytön polttamalla dieselhiukkassuodattimeen kerääntyneet hiukkaset tehoa tai tuottavuutta heikentämättä. 

Volvon Optishift-tekniikka parantaa polttonestetehokkuutta yhdistämällä Volvon patentoidun Reverse By Braking (RBB) -tekniikan ja lukittavan momentinmuuntimen tehohäviöiden eliminoimiseksi ja polttonesteenkulutuksen vähentämiseksi jopa 18 %:lla. Automatic Power Shift (APS)- ja Fully Automatic Power Shift (FAPS) -toiminnot varmistavat mahdollisimman pienen polttonesteenkulutuksen ja nopeat vaihdot siirtämällä koneen vaihteita moottorin ja ajonopeuden mukaan mahdollisimman tehokkaan toiminnan tuottamiseksi. Samalla Volvon ainutlaatuinen eco-poljin auttaa kuljettajaa keventämään kaasupoljinta polttonesteenkulutuksen pienentämiseksi käyttämällä mekaanista vastaan painavaa voimaa, kun kaasua painetaan liikaa ja moottorin käyntinopeus on ylittämässä taloudellisen käytön alueen. Älykäs kuorman tunnistava hydrauliikka syöttää tehoa hydraulisille toiminnoille ainoastaan tarvittaessa tasaisen ja polttonestetaloudellisen toiminnan sekä kuorman ja työvälineen täydellisen hallinnan varmistamiseksi. 

Tuota enemmän
Volvo L250H on paitsi eräs markkinoiden tehokkaimmista raskaan käytön pyöräkuormaajista myös eräs tuottavimmista. Volvon hyväksi havaittu Z-vivusto tuottaa suuren murtovoiman kovien materiaalien vahvaa ja tehokasta kaivamista varten ja mahdollistaa nopeat kuormausjaksot tuottavuuden parantamiseksi myös vaativissa käyttökohteissa. Lisävarusteena saatava Boom Suspension System (BSS) parantaa tuottavuutta edelleen jopa 20 % vaimentamalla iskuja, tasoittaen kulkua ja vähentäen kauhan tyhjenemistä epätasaisessa maastossa työskenneltäessä. Tämä mahdollistaa nopeammat ja mukavammat työjaksot ja pidentää koneen käyttöikää. Ihanteellisesti muotoillussa kauhassa on tyhjenemissuoja ja sivuleikkurit sekä kulutuslevy kauhan nopeampaa ja tehokkaampaa täyttöä varten kuin myös käyttöiän pidentämiseksi.. 

Laajan lisävarustevalikoiman avulla Volvon asiakkaat voivat mukauttaa koneensa sopimaan useampiin käyttökohteisiin, kuten kiven ja jätteen käsittelyyn. Työvälineet on suunniteltu erityisesti L250H-pyöräkuormaajan kanssa käytettäviksi. Toiminnot ja ominaisuudet on sovitettu täydellisesti parametreihin, kuten nivelvarren geometriaan ja murtoon, pyörien vetokykyyn ja nostovoimaan, tuottavuuden maksimoimiseksi. 

Mukavuus parantaa tuottavuutta
Mukavasti istuva kuljettaja on tuottava kuljettaja. L250H-pyöräkuormaaja tarjoaakin erään markkinoiden mukavimmista ohjaamoista. Tilava ROPS/FOPS-sertifioitu ohjaamo tarjoaa puhtaan ja tilavan, melutasoltaan alhaisen ja tärinättömän ohjaamon, jossa on ergonominen hallintalaitteiden sijoittelu sekä runsaasti säilytystilaa. Polttoneste- ja öljytasot sekä varoitusviestit näkyvät helppolukuisessa tietopaneelissa, joka on helposti luettavissa kuljettajan istuimelta myös kirkkaassa auringonpaisteessa.  

Etusijalla turvallisuus
Pimeässä työskentelyä varten turvallisuutta ja näkyvyyttä on tehostettu koneen muotojen mukaisilla heijastimilla. LED-saapumisvalot valaisevat ohjaamon turvallista ohjaamoon nousua varten, ja myös työskentelyaluetta valaistaan LED-valoilla. Turvallisuutta parantaa myös lisävarusteena saatava 16-suuttiminen palonsammutusjärjestelmä, joka aktivoituu automaattisesti moottoritilassa, jos järjestelmä havaitsee liian korkean lämpötilan. Erityisesti Volvon pyöräkuormaajia varten valmistetun järjestelmän voi aktivoida myös manuaalisesti ohjaamon sisä- ja ulkopuolelta. 

Rakennettu kestämään
L250H-pyöräkuormaajan ylivoimainen kestävyys ja ylläpidon helppous varmistavat koneen maksimaalisen käytettävyyden ja minimoivat vaihdettavien osien vaatimat kustannukset. Akut ovat huoltovapaita samoin kuin taka-akselien kehdot, jotka on varustettu kestovoidelluilla holkeilla ja laakereilla. Koneen kulumaa vähentää lisävarusteena saatava automaattinen voitelujärjestelmä, jonka voi säätää käyttökohteen mukaan. Samalla hydraulitoiminen jäähdytyspuhallin suojaa moottorin kriittisiä komponentteja ylikuumenemisen aiheuttamilta vahingoilta. Polttonesteenkulutuksen ja melun alentamiseksi puhallin aktivoituu automaattisesti ainoastaan tarvittaessa – ja pyörimissuunnan voi vaihtaa jäähdytysyksiköiden itsepuhdistusta varten. Sekä etu- että taka-akselissa on ylimääräinen öljyjäähdytysominaisuus, joka päästää hydrauliikkaöljyn virtaamaan akselin sisällä ja siten jäähdyttämään sitä. 

Tavallisia huoltotöitä varten ohjaamoa voi kallistaa hydraulipumpulla 35° tai 70° tärkeimpien komponenttien huollon helpottamiseksi. Kaikkien Volvon koneiden tavoin L250H-pyöräkuormaajaa tukee valtava maailmanlaajuinen huoltoinfrastruktuuri asentajineen, korjaamoineen ja jälleenmyyjineen, joten käyttäjät voivat katsoa tulevaisuuteen luottavaisin mielin. 

Tärkeimmät tekniset tiedot:

L250 H

Moottori

D13J

Maks. teho kierrosluvulla

25,0 r/s

1 500 r/min

SAE J1995 brutto

291 kW

395 hv

ISO 9249, SAE J1349

290 kW

394 hv

Murtovoima

336 KN

Käyttöpaino

34 940 kg

Renkaat

29.5 R25 L4

 

Loppu.

Joulukuu 2013

Saadaksesi lisätietoja vieraile sivustolla: www.volvoce.com/press 

Tai ota yhteys:

Thorsten Poszwa    
Johtaja, Ulkoinen tiedotus 
Volvo Construction Equipment             
Puh: +32 4918 60331               
Email: thorsten.poszwa@volvo.com             
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O'Sullivan
SE10
London
Puh: +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com