Volvon L180HHL High-lift -pyöräkuormaaja ulottuu korkealle - Lehdistötiedotteet : VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT FINLAND OY
6.3.2014 

Volvon L180HHL High-lift -pyöräkuormaaja ulottuu korkeallel180hhl

Volvo L180HHL High-lift -pyöräkuormaaja tarjoaa yhdessä Volvo-kouran kanssa ylivertaisesti suurimman nostokorkeuden ja ulottuvuuden puutavaran käsittelyssä. Volvon ainutlaatuisella, korkealle nostavalla varsijärjestelmällä varustettu L180HHL tekee korkeampia pinoja – maksimoiden lautatarhassa käytettävissä olevan tilan – ja lisäksi se käsittelee pinoja nopeasti ja turvallisesti tehden kuormaus- ja purkutyöstä tehokasta. Koneen erinomaisen vakauden ansiosta sillä voidaan kulkea nopeammin kuljetettaessa kuormaa, jolloin jokainen työjakso voidaan tehdä entistä nopeammin ja turvallisemmin.

L180HHL:n kuljettaja pystyy pitämään kuorman erinomaisesti hallinnassaan sekä koneen liikkuessa että ollessa paikallaan, myös käsitellessään pinon keskellä olevaa puutavaraa. Koura- ja rototilttiyhdistelmän avulla kuljettaja voi kallistaa ja pyörittää kouraa tarpeen mukaan ja lähestyä näin puita turvallisimmalla ja tehokkaimmalla tavalla. Samalla yksikön integroitu vaimennustoiminto estää kuorman heilahtelun tehden käsittelystä turvallista ja tarkkaa. Kuljettaessa erittäin epätasaisessa maastossa puomin jousitusjärjestelmä (BSS) vaimentaa myös iskuja estäen kuorman liikkumista ja lisäten kuljettajan mukavuutta. Tilavassa, ROPS/FOPS-sertifioidussa ohjaamossa kuljettaja voi nauttia miellyttävästä ajosta mukavan istuimen ja sisäpuolisen tärinänvaimennuksen ansiosta. Ergonomisesti sijoitetut hallintalaitteet ja alhainen sisäinen melutaso lisäävät myös kuljettajan mukavuutta auttaen häntä tekemään työvuorosta tuottavamman.

Tehokas ja ympäristöystävällinen
L180HHL ei ole vain ylivertaisen tuottava kone, se on myös erittäin polttonestetehokas. Volvon uusimmalla Tier 4 Final/Stage IV -teknologialla varustettu voimakas D13J-moottori täyttää tiukat lakisääteiset päästövaatimukset ja tarjoaa korkean suorituskyvyn ja pienen polttonesteenkulutuksen. Moottorin polttonestetehokkuutta on parannettu huomattavasti täydellisesti sovitetulla Volvo-voimansiirrolla ja älykkäällä hydrauliikalla, joka toimittaa tehoa vain tarpeen mukaan. Kuormantunteva hydrauliikka varmistaa myös nopean vasteen hallintalaitteisiin kuormituksen mukaan, samoin kuin lyhyemmät jaksoajat. Toinen älykäs ominaisuus, Reverse-By-Braking (RBB) -jarrutustoiminto kytkee automaattisesti käyttöjarrut, kun kuljettaja muuttaa koneen suuntaa. Tämä ei ainoastaan säästä polttonestettä vaan vähentää myös voimansiirtojärjestelmään kohdistuvaa rasitusta, mikä pidentää komponenttien kestoikää. Samalla Volvon Optishift-teknologia yhdistää RBB-toiminnon ja momentinmuuntimen lock-up-toiminnon saaden aikaan suoravedon moottorin ja vaihteiston välille ja eliminoiden näin tehohäviöitä momentinmuuntimessa ja vähentäen polttonesteenkulutusta jopa 18 %. Eco-poljin vähentää myös polttonesteenkulutusta mekaanisen takaisintyöntövoiman johdosta, joka kannustaa kuljettajaa keventämään kaasupoljinta, kun moottorin käyntinopeus on ylittämäisillään optimaalisen toiminta-alueen.

Suuri ulottuvuus, vähäinen ylläpitotarve
Omistajat eivät havaitse tätä ainoastaan pienempinä polttonestelaskuina, vaan myös huollon ja vaihto-osien tarpeen vähenemisenä, koneen kestävän ja vain vähän huoltoa vaativan rakenteen johdosta. Akut ovat huoltovapaita samoin kuin taka-akselien kehdot, jotka on varustettu kestovoidelluilla holkeilla ja laakereilla. Koneen kulumista vähentää automaattinen voitelujärjestelmä, jonka voi säätää käyttökohteen mukaan. Hydraulikäyttöinen jäähdytystuuletin suojaa koneen tärkeät osat ylikuumenemisen aiheuttamilta vaurioilta. Tuuletin aktivoituu automaattisesti ainoastaan tarvittaessa, vähentäen näin polttonesteenkulutusta ja melua – ja pyörimissuunnan voi vaihtaa jäähdytysyksiköiden itsepuhdistusta varten. Turvallisuutta lisää vielä lisävarusteena saatava, 16 suuttimesta koostuva palontorjuntajärjestelmä, joka aktivoituu automaattisesti moottoritilassa. Lisäturvana tämä nimenomaan Volvon pyöräkuormaajiin suunniteltu järjestelmä voidaan aktivoida myös käsin sekä ohjaamon sisä- että ulkopuolelta.

l180hhl

Helppo huolto
Ryhmitettyjen huoltokohteiden ansiosta päivittäiset huoltotarkastukset voidaan tehdä nopeasti ja helposti, mikä auttaa maksimoimaan koneen käytettävyysajan. Jotta tärkeisiin osiin pääsee helposti käsiksi, koko ohjaamoa voidaan nyt kallistaa 35° tai 70° hydraulipumpun avulla, ja iso konepelti avautuu elektronisesti – ilman kuljettajan tai teknikon apua. Huoltotarkastuksia helpottavat myös koneeseen lisävarusteena saatavat LED-sisääntulovalot ja työvalot, jotka valaisevat ohjaamon ja ympäröivän alueen, parantaen näkyvyyttä ja tehden koneeseen nousun ja siitä poistumisen turvallisemmaksi.

Siinä harvinaisessa tilanteessa, että L180HHL-pyöräkuormaaja tarvitsee rutiinihuoltotarkastuksen lisäksi muita toimenpiteitä, Volvon laajaan jälleenmyyjien ja teknikoiden verkostoon kuuluvat asiantuntijat ovat käytettävissä ja he tarjoavat mielellään ammattimaista apua. Yhdistämällä paikallisen tietämyksen ja globaalin kokemuksen Volvo pystyy tarjoamaan koko joukon ratkaisuja asiakkaille – alkaen alkuperäisistä Volvo-osista aina pitkälle kehitettyyn koneen valvontateknologiaan saakka – pienemmillä omistajuuskustannuksilla ja paremmalla kannattavuudella, koko koneen elinkaaren ajan.

Tärkeimmät erittelyt:

l180hhl- specs

Loppu.

Joulukuu 2013

Saadaksesi lisätietoja vieraile sivustollamme: www.volvoce.com/press

Tai ota yhteyteyttä:

Thorsten Poszwa

Director, External Communications

Volvo Construction Equipment

Puh: int + 32 2482 5021

Sähköposti: thorsten.poszwa@volvo.com

Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O'Sullivan

SE10

Lontoo

Puh: int +44 77 333 50307

Sähköposti: osullivan@se10.com