Volvon H-sarjan pyöräkuormaajien päästöt ja kulutus ovat pienemmät 18-22 t luokassa - Lehdistötiedotteet : VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT FINLAND OY
6.3.2014 

Volvon H-sarjan pyöräkuormaajien päästöt ja kulutus ovat pienemmät 18-22 t luokassaVolvo Construction Equipmentin uudet L110H jaL120HJ -pyöräkuormaajat ovat tällä hetkellä yhtiön ympäristöystävällisimpiä ja polttonestetehokkaimpia koneita. Yhtiön uusimman sukupolven 18-22 t luokan koneissa on 8-litrainen Tier 4 Final/Stage IV -normin mukainen moottori, jossa on täysautomaattinen regenerointi, siinä yhdistyvät suuri suorituskyky, pienet päästöt ja pieni polttonesteenkulutus.

L110H & L120H

Volvo D8J-moottorin polttonestetehokkuutta on parannettu hyvin sovitetulla Volvo-voimansiirrolla ja älykkäällä hydrauliikalla, joka toimittaa tehoa vain tarpeen mukaan. Kuormantunteva hydrauliikka varmistaa myös nopean vasteen hallintalaitteisiin kuormituksen mukaan, samoin kuin lyhyemmät jaksoajat. Toinen älykäs ominaisuus, lisävarusteena saatava Reverse-By-Braking (RBB) -jarrutustoiminto alentaa automaattisesti moottorin käyntinopeutta ja kytkee käyttöjarrut, kun kuljettaja muuttaa koneen suuntaa. Tämä ei ainoastaan säästä polttonestettä vaan vähentää myös voimansiirtojärjestelmään kohdistuvaa rasitusta, mikä pidentää komponenttien kestoikää.

Samalla Volvon Optishift-teknologia, uusi lisävaruste L110H ja L120H -koneissa, yhdistää RBB-toiminnon ja momentinmuuntimen lock-up-toiminnon saaden aikaan suoravedon moottorin ja vaihteiston välille ja eliminoiden näin tehohäviöitä momentinmuuntimessa ja vähentäen polttonesteenkulutusta jopa 18 %. Eco-poljin vähentää osaltaan myös polttonesteenkulutusta mekaanisen takaisintyöntövoiman johdosta, joka kannustaa kuljettajaa keventämään kaasupoljinta, kun moottorin käyntinopeus on ylittämäisillään optimaalisen toiminta-alueen.

Yksi kone, monta kykyä
L110H ja L120H eivät ole vain erittäin tehokkaita pyöräkuormaajia, ne ovat myös erittäin monikäyttöisiä soveltuen moniin erilaisiin työtehtäviin – materiaalin käsittelystä ja uudelleenkäsittelystä jätteenkierrätykseen, tunnelitöihin ja materiaalin poistoon. Nämä 18-22 t koneet voidaan varustaa Volvon monilla eri työvälineillä – muun muassa erilaisilla kauhoilla, materiaalinkäsittelyvarsilla, haarukoilla, lakaisulaitteilla ja lumiauroilla – näin saadaan maksimoitua kunkin koneen käytettävyysaika ja tuottavuus. Työvälineet on suunniteltu pyöräkuormaajien integroiduiksi osiksi ja niiden toiminnot ja ominaisuudet on sovitettu parhaalla tavalla siten, että energiahäviöt minimoituvat ja tuottavuus kasvaa. Volvon ainutlaatuinen suuntaisnostoaisasto (TP) välittää suuren murtovoiman ja erinomaisen suuntaisliikkeen koko noston ajan, ja lisävarusteena saatava puomin jousitusjärjestelmä (BSS) vähentää materiaalin valumista kauhasta ja lisää tuottavuutta jopa 20 % epätasaisella maalla.

Kuin kotona
L110H ja L120H -koneissa on alan paras ohjaamo, joka parantaa jokaisen työvuoron tuottavuutta tarjoamalla turvallisen, siistin ja mukavan kuljettajan ympäristön, riippumatta ulkopuolella vallitsevista olosuhteista. Kuljettaja pääsee ROPS-FOPS-sertifoituun ohjaamoon turvallisesti ja helposti kolmiaskelmaisten portaiden ja luistamattomien askelmien kautta ja ottamalla tukea vahvoista, ideaalisesti sijoitetuista kaiteista. Leveä ovi avautuu 95 asteen kulmaan ja lisävarusteena saatavalla toiminnolla se voidaan avata myös kauko-ohjaimella. Ohjaamon sisäännousuvalo, joka lisää turvallisuutta koneeseen noustessa ja siitä poistuttaessa, on myös saatavana lisävarusteena.

Ohjaamon sisäpuoli on tilava, siinä on runsaasti säilytystilaa henkilökohtaisille tavaroille. Tehokas ääneneristys pitää sisäisen melutason alhaisena, ja parannettu istuin ja tärinäsuojaus varmistavat pehmeän ja mukavan ajon. Teollisuusalan paras suodatin takaa hyvän ilmanlaadun, se sallii ohjaamon ilman kierrättämisen 90 %:sesti jatkuvan pölynpoiston varmistamiseksi.

Kuljettajan rasittumisen ehkäisemiseksi kaikki hallintalaitteet ja tietopaneelit on sijoitettu ergonomisesti. Lisävarusteena saatava monitoiminen ohjaussauva tekee koneen käytöstä helppoa, sen avulla kuljettaja hallitsee hydraulitoimintoja samanaikaisesti ja tarkasti. Eteenpäinajo-, peruutus- ja kick-down-toiminnot sisältyvät myös oikeanpuoleiseen konsoliin. Koneen tärkeät tiedot – kuten polttoneste- ja öljymäärät – näkyvät helppolukuisessa näytössä, joka näkyy selkeästi kuljettajan istuimelta, myös kirkkaassa auringonvalossa. Perusasetukset ja testit voidaan suorittaa ilman että kuljettajan täytyy poistua istuimeltaan.

Huoltotyöt
Koneen kaikki päivittäiset tarkistukset voidaan suorittaa nopeasti ja helposti ryhmitetyistä huoltokohteista. Moottorin konepeitto avautuu elektronisesti, joten kuljettajalla tai asentajalla on helppo pääsy moottoritilaan. Tämän ansiosta kone saadaan mahdollisimman nopeasti takaisin työhön. Monet osat tarvitsevat todellakin vain hyvin vähän ylläpitoa. Taka-akselissa on kestovoidellut holkit ja laakerit, joten ne ovat huoltovapaat. Jäähdytyspuhallin voi vaihtaa suuntaa jäähdytysyksiköiden itsepuhdistusta varten.

Siinä harvinaisessa tilanteessa, että Volvo-pyöräkuormaaja tarvitsee rutiinihuoltotarkastuksen lisäksi muita toimenpiteitä, Volvon laajaan jälleenmyyjien ja teknikoiden verkostoon kuuluvat asiantuntijat ovat aina käytettävissä ja he tarjoavat mielellään ammattimaista apua. Yhdistämällä paikallisen tietämyksen ja globaalin kokemuksen Volvo pystyy tarjoamaan koko joukon ratkaisuja asiakkaille – alkaen alkuperäisistä Volvo-osista aina pitkälle kehitettyyn koneen valvontateknologiaan saakka – pienemmillä omistajuuskustannuksilla ja paremmalla kannattavuudella, koko koneen elinkaaren ajan.

Tärkeimmät erittelyt:

L110H & L120H Specs

Loppu.

Tammikuu 2013

Saadaksesi lisätietoja vieraile sivustolla: www.volvoce.com/press

Tai ota yhteys:

Thorsten Poszwa
Director, External Communications
Volvo Construction Equipment
Puh. int + 32 4918 60331
Email: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

 

Brian O'Sullivan
SE10
Lontoo
Puh. int +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com