Volvo EC480E asettaa uudet mittapuut tehokkaalle kaivutyölle - Lehdistötiedotteet : VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT FINLAND OY
5.5.2014 

Volvo EC480E asettaa uudet mittapuut tehokkaalle kaivutyölleEC480C

Tier 4 Final/Stage IV -vaatimukset täyttävässä Volvo Construction Equipmentin tela-alustaisessa EC480E-kaivukoneessa yhdistyvät ylivoimainen tehokkuus, tuottavuus ja kestävyys kannattavuuden nostamiseksi huippuunsa louhos- ja massansiirtotöitä varten.

Volvo Construction Equipmentin raskaaseen käyttöön tarkoitettu tela-alustainen kaivukone EC480E on poikkeuksellisen tuottava kone, joka alentaa käyttökustannuksia pienemmän polttonesteenkulutuksen ja yksinkertaisten ylläpitotoimien ansiosta. EC480E:n voimalähteenä toimiva Tier 4 Final/Stage IV -vaatimusten mukainen Volvo D13 -moottori tuottaa suuret kaivu- ja murtovoimat samalla päästöjä pienentäen ja polttonestetaloutta parantaen.

EC480E:n täysin sähköinen hydrauliikka on sovitettu täydellisesti moottorin mukaiseksi ja sitä ohjaa kehittynyt järjestelmä, joka tuottaa virtauksen tarvittaessa ja vähentää tehohäviöitä piirissä. Volvon ainutlaatuinen ECO-tila parantaa osaltaan koneen kokonaishyötysuhdetta – ilman, että suorituskyky heikkenee useimmissa käyttöolosuhteissa. Polttonestetehokkuuden parantamisen lisäksi se parantaa suorituskykyä hallittavuutta parantamalla. Muutenkin Volvon integroitu työtilajärjestelmä tarjoaa kuljettajalle mahdollisuuden valita työtila kutakin tehtävää varten - tilat ovat I (joutokäynti), F (hieno), G (yleinen), H (raskas) ja P (huipputeho)* - mahdollisimman hyvää hyötysuhdetta ja koneen suorituskykyä varten. Kun säätimet ovat olleet käyttämättä ennalta määritetyn ajan, kaivukone voidaan ohjelmoida alentamaan moottorin nopeutta tai jopa sammumaan automaattisesti polttonesteenkulutuksen ja melun vähentämiseksi lisää. Kuljettaja voi seurata helposti sekä kulloistakin että keskimääräistä polttonesteenkulutusta ohjaamossa olevan selkeän mittarin avulla.

Helppokäyttöinen käyttöliittymä (HMI)
Tiedetään, että kuljettajat toimivat tehokkaammin, kun heillä on käytössään parhaat työkalut työtä varten. Tämän vuoksi EC480E on suunniteltu olemaan paitsi loistava tuotantokone, myös helposti ja yksinkertaisesti käytettävä. Kaikki koneen käyttöliittymät – mukaan lukien ohjaussauvat, näppäimistö ja LCD-näyttö – on suunniteltu ergonomisesti ja sijoitettu mahdollisimman hyvää mukavuutta ja hallintaa varten. Katkaisinten määrää on vähennetty huomattavasti verrattuna aiempiin malleihin, kun taas kahdeksan tuuman LCD-näyttö, joka näyttää tuottavuuden ja käytettävyyden optimoinnin kannalta kriittisiä koneen tilatietoja, on helppo lukea kaikissa valaistusolosuhteissa. Kuljettajan turvallisuuden varmistamiseksi kuuluu turvavyövaroitus, jos kuljettajan turvavyö ei ole kiinnitetty, kun virta-avainta käännetään.

Maksimaalinen käytettävyys
Volvon tela-alustainen kaivukone EC480E on suunniteltu paitsi helppokäyttöiseksi, myös yksinkertaisesti huollettavaksi. Tämä varmistaa mahdollisimman hyvän käytettävyyden ja minimoi varaosa- ja huoltokustannukset. EC480E:n tukeva kolmiosainen alavaunu ja suurlujuusteräksestä valmistettu X-muotoinen runko on vahvistettu pitkän käyttöiän varmistamiseksi ja lisätyt ylävaunun peitelevyt estävät koneen alapuolen vahingoittumisen kivien ja roskien vuoksi. Koneen elintärkeät osat on suojattu ylikuumenemisen aiheuttamalta vahingoittumiselta hydraulisesti käytettävällä, sähköisesti ohjatulla jäähdytyspuhaltimella, joka toimii vain tarvittaessa, jolloin polttonesteenkulutus alenee entisestään. Puhaltimen valinnainen käänteinen toiminto, joka puhaltaa ilmaa vastakkaiseen suuntaan, mahdollistaa huoltoa helpottavan itsepuhdistuksen.

Päivittäiset huoltotarkistukset voi tehdä nopeasti ja helposti ryhmitettyjen huoltopisteiden sekä suurten ja laajalle avautuvien luukkujen avulla, jolloin saat tehtyä enemmän työtä työvuoron aikana. Jäähdytin, ahtoilmajäähdytin ja hydrauliöljyjäähdytin on sijoitettu yhteen vierekkäin, jotta tehokkuus on suurimmillaan, tukkeutumiset vähenevät ja puhdistus paranee. Järjestelmään pääsee helposti käsiksi maasta käsin avaamalla sivuluukun. Lisäksi tartuntakaiteet ja täysikokoiset suojakaiteet mahdollistavat helpon ohjaamoon nousun ja sieltä poistumisen sekä ylärakenteen huoltamisen. Helposti puhdistettavat, liukastumista estävät levyt auttavat kuljettajaa säilyttämään tukevan jalansijan.

 Myös EC480E:n muunneltavuus laajan työvälinevalikoiman avulla lisää käytettävyyttä. Nämä kestävät työvälineet on erityisesti suunniteltu toimimaan Volvon kaivukoneiden kanssa vertaansa vailla olevan tehokkuuden tuottamiseksi kaikissa käyttötarkoituksissa. Volvon yleiskauhat ovat täydellinen työkalu kaivamiseen ja siirtoon pehmeissä ja keskikovissa olosuhteissa, kun taas raskaan käytön kauhat on tarkoitettu tiiviiden materiaalien tuottavaan kaivamiseen. Kauhaa suojaamaan on saatavana laaja valikoima taloudellisia ja vaihdettavia kulutusosia, kuten laadukkaita kynsiä, lohkoja, sivuleikkureita, sovittimia ja kulutussuojia, jotka osaltaan varmistavat pitkän käyttöiän.

Tärkeimmät erittelyt:

EC480E T4F

Moottori

Volvo D13J

Nimellisteho kierrosluvulla

30 r/s (1800 r/min)

ISO 9249/SAE J1349 netto

277 kW

376 hv

Murtovoima* (normaali/tehostettu)

230/251 kN

51 615/56 470 lbf

SAE J1179

 

 

Kauhan tilavuus

1,55 – 3,3 m3

1,5 – 3,5 yd3

Suurin kaivu-ulottuvuus*

12,5 m

39'10" ft in

Suurin kaivusyvyys*

7,83 m

25'8" ft in

Nostokapasiteetti alavaunun suuntaan*

17 590 kg

38 040 lb

 

 

 

ulottuvuudella/korkeudella

6,0/1,5 m

20/5 ft

Käyttöpaino

45,6–53,9 t

100 310 – 117 510 lb

*7,0 m:n (23') puomi, 3,35 m:n (11') varsi Pitkä telaketju, 9 050 kg (19 960 lb) CWT

EC480E on saatavana Pohjois-Amerikassa sekä läntisellä ja pohjoisella EMEA-alueella.

*Huomaa, että P-tila (huipputeho) ei koske Pohjois-Amerikkaa.

Maaliskuu 2014

Saadaksesi lisätietoja vieraile sivustolla: www.volvoce.com/press

Tai ota yhteys:

Thorsten Poszwa
Director, External Communications
Volvo Construction Equipment
Puh. int +32 4918 60331
Email: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O'Sullivan
SE10
Lontoo
Puh. int +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com