Mitkään työt eivät ole liian pieniä Volvon 23-35,5 tonnin H-sarjan pyöräkuormaajille - Lehdistötiedotteet : VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT FINLAND OY
6.3.2014 

Mitkään työt eivät ole liian pieniä Volvon 23-35,5 tonnin H-sarjan pyöräkuormaajilleL150H

Volvo Construction Equipmentin L150H, L180H ja L220H -pyöräkuormaajat soveltuvat moniin erilaisiin töihin – materiaalin, kuonan, puutavaran ja kivenlohkareiden käsittelystä jätteenkäsittelyyn, tunnelien louhintaan ja materiaalinpoistoon. Näiden monitoimisten kuormaajien tarkoitukseen suunnitelluilla Volvo-työvälineillä – kuten haarukoilla ja kourilla sekä materiaalinkäsittely-, kivi- ja yleiskauhoilla – saadaan jokaisen koneen käytettävyysaika ja kannattavuus optimoitua. Työvälineet on suunniteltu pyöräkuormaajien integroiduiksi osiksi ja niiden toiminnot ja ominaisuudet on sovitettu parhaalla tavalla siten, että energiahäviöt minimoituvat ja tuottavuus kasvaa. Esimerkiksi Volvon materiaalinkäsittelykauhan optimoitu muoto – valumissuoja, sivuleikkurit ja vähemmän reunoja, joihin materiaali voi tarttua – tekee kauhan täyttämisestä helpompaa ja tehokkaampaa – ja parantaa polttonesteen hyötysuhdetta jopa 10 %.

Kauhojen tuotantokykyä lisää erityisesti valinnaisena saatava puomin jousitusjärjestelmä (BSS), joka vaimentaa iskuja ja vähentää kuorman valumista ajettaessa epätasaisessa maastossa – se pidentää myös koneen elinikää ja lisää kuljettajan mukavuutta. Kuljettaja nauttii ilman BSS-järjestelmääkin mukavasta ajosta tilavan ROPS/FOPS-sertifioidun ohjaamon mukavan istuimen ja sisäisen tärinänvaimennuksen ansiosta. 

Mukavuus on tärkeää
Hyvinvoiva kuljettaja on tuottava kuljettaja, tästä syystä Volvon H-sarjan pyöräkuormaajat on suunniteltu erittäin mukaviksi kuljettajille. Sisäiset melutasot on minimoitu ja ohjaamon ilmansuodatin varmistaa puhtaan ja saasteettoman työympäristön. Raitis ilma tulee sisään suodatinjärjestelmän kautta ja imuaukko on sijoitettu koneessa korkealle, sinne missä ilma on puhtainta. Ilma virtaa helposti vaihdettavan esisuodattimen läpi, joka estää isojen pölyhiukkasten sisäänpääsyn ja pääsuodattimen tukkeutumisen. Tämä alan johtava malli kierrättää 90 % ohjaamon ilmasta uudelleen suodattimen kautta, mikä varmistaa jatkuvasti tehokkaan pölynpoiston. 

Kuljettajan rasittumisen ehkäisemiseksi kaikki hallintalaitteet ja tietopaneelit on sijoitettu ergonomisesti. Lisävarusteena saatava monitoiminen ohjaussauva tekee koneen käytöstä helppoa, sen avulla kuljettaja hallitsee hydraulitoimintoja samanaikaisesti ja tarkasti. Koneen tärkeät tiedot – kuten polttoneste- ja öljymäärät – näkyvät helppolukuisessa näytössä, joka näkyy selkeästi kuljettajan istuimelta myös kirkkaassa auringonvalossa. Perusasetukset ja testit voidaan suorittaa ilman että kuljettajan täytyy poistua istuimeltaan. 

Tehokas ja ympäristöystävällinen
Volvon H-sarjan pyöräkuormaajat eivät ole ainoastaan ylivertaisen tuottavia, ne ovat myös erittäin polttonestetehokkaita. Volvon viimeisimmällä Tier 4 Final/Stage IV -moottoriteknologialla varustetut kuormaajat täyttävät tiukat päästöjä koskevat lakivaatimukset ollen samalla myös erittäin suorituskykyisiä ja kuluttaen vähän polttonestettä. Koneiden D13J-moottorin polttonestetehokkuutta on parannettu huomattavasti sovittamalla täydellisesti yhteen Volvon voimansiirto ja älykäs hydrauliikka, joka toimittaa tehoa vain kulloisenkin tarpeen mukaan. Kuormantunteva hydrauliikka varmistaa myös nopean vasteen hallintalaitteisiin kuormituksen mukaan, samoin kuin lyhyemmät jaksoajat. 

Polttonesteenkulutuksen ja jaksoaikojen pienentämiseksi edelleen automaattinen Power Shift (APSI) ja täysautomaattinen Power Shift (FAPS) säätävät automaattisesti koneen vaihteita moottorin käyntinopeuden ja ajonopeuden mukaan. Toinen älykäs ominaisuus, Reverse-By-Braking (RBB) -jarrutustoiminto kytkee automaattisesti käyttöjarrut, kun kuljettaja muuttaa koneen suuntaa. Tämä ei ainoastaan säästä polttonestettä vaan vähentää myös voimansiirtojärjestelmään kohdistuvaa rasitusta, mikä pidentää komponenttien kestoikää. Samalla Volvon Optishift-teknologia yhdistää RBB-toiminnon ja momentinmuuntimen lock-up-toiminnon saaden aikaan suoravedon moottorin ja vaihteiston välille ja eliminoiden näin tehohäviöitä momentinmuuntimessa ja vähentäen polttonesteenkulutusta jopa 18 %. Eco-poljin vähentää myös polttonesteenkulutusta mekaanisen takaisintyöntövoiman johdosta, joka kannustaa kuljettajaa keventämään kaasupoljinta, kun moottorin käyntinopeus on ylittämäisillään optimaalisen toiminta-alueen. 

Huolto on tehty helpoksi
Erittäin polttonestetehokkaiksi tehtyjen H-sarjan pyöräkuormaajien omistajat voivat havaita merkittävää vähennystä polttonesteenkulutuksessa. Omistajat voivat havaita myös, että huoltoa ja osien vaihtoa tarvitaan vähemmän, koneen kestävän ja vain vähän huoltoa vaativan rakenteen johdosta. Akut ovat huoltovapaita samoin kuin taka-akselien kehdot, jotka on varustettu kestovoidelluilla holkeilla ja laakereilla. Koneen kulumista vähentää lisävarusteena saatava automaattinen voitelujärjestelmä, jonka voi säätää käyttökohteen mukaan. Hydraulikäyttöinen jäähdytystuuletin pitää koneen tärkeät osat optimaalisessa käyttölämpötilassa. Polttonesteenkulutuksen ja melun alentamiseksi tuuletin aktivoituu automaattisesti ainoastaan tarvittaessa – ja pyörimissuunnan voi vaihtaa jäähdytysyksiköiden itsepuhdistusta varten. 

Ryhmitettyjen huoltokohteiden ansiosta päivittäiset huoltotarkastukset voidaan tehdä nopeasti ja helposti, mikä auttaa maksimoimaan koneen käytettävyysajan. Jotta tärkeisiin osiin pääsee vielä helpommin käsiksi, koko ohjaamoa voidaan nyt kallistaa 35° tai 70° hydraulipumpun avulla, ja iso konepelti avautuu elektronisesti – ilman kuljettajan tai teknikon apua. 

Siinä harvinaisessa tilanteessa, että Volvo-pyöräkuormaaja tarvitsee rutiinihuoltotarkastuksen lisäksi muita toimenpiteitä, Volvon laajaan jälleenmyyjien ja teknikoiden verkostoon kuuluvat asiantuntijat ovat aina käytettävissä ja he tarjoavat mielellään ammattimaista neuvontaa. Yhdistämällä paikallisen tietämyksen ja globaalin kokemuksen Volvo pystyy tarjoamaan koko joukon ratkaisuja asiakkaille – alkaen alkuperäisistä Volvo-osista aina pitkälle kehitettyyn koneen valvontateknologiaan saakka – pienemmillä omistajuuskustannuksilla ja paremmalla kannattavuudella, koko koneen elinkaaren ajan.

L150H

Loppu.

Joulukuu 2013

Saadaksesi lisätietoja vieraile sivustolla: www.volvoce.com/press

Tai ota yhteys: 

Thorsten Poszwa
Director, External Communications
Volvo Construction Equipment
Puh. int + 32 2482 5021
Email: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O'Sullivan
SE10
Lontoo
Puh. int +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com