Itävaltalainen Volvo Construction Equipment Operators Club'in Euroopan Finaalin voittaja - Lehdistötiedotteet : VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT FINLAND OY
9.10.2013 

Itävaltalainen Volvo Construction Equipment Operators Club'in Euroopan Finaalin voittajaAustrian wins Volvo Construction Equipment Operators Club European Final

Tämän vuoden Finaalissa oli mukana 22 kilpailijaa 11 Euroopan maasta. He kokoontuivat klubin 15-vuotisen historian haastavinta ja kovinta kilpailua varten Achstetteniin, joka sijaitsee Saksan Baden-Württembergin historiallisesta Ulm-kaupungista noin 20 minuutin ajomatkan päässä etelään päin.

Voittonsa jälkeen 29-vuotias Johannes sanoi: "Liityin Volvo CE Operators Club'iin Baumassa vuonna 2010, mutta vasta tänä vuonna osallistuin kilpailuun ja olin innoissani selvitessäni finaaliin. Koska tämä oli ensimmäinen kertani, minulla ei ollut mitään varsinaisia odotuksia enkä todellakaan koskaan ajatellut, että voittaisin. Seisominen palkintokorokkeella palkintopokaalin kanssa tuntui todella hienolta. Päivä on ollut täydellinen!"

Johannes, joka asuu Münsterissä ja työskentelee Gubert General Contracting'illa Volvo EC210C -kaivukoneen kuljettajana, lisäsi: "Nyt kun olen voittanut Euroopan Finaalin, toivon että saan työssäni käyttööni uuden D-sarjan Volvon!"

Eurooppalaiset kilpailijat kokivat ankaria haasteita

Tshekin tasavallasta, Luxemburgista, Tanskasta, Belgiasta, Ranskasta, Yhdistyneestä kuningaskunnasta, Saksasta, Sveitsistä, Itävallasta, Alankomaista ja Italiasta kotoisin olevien finalistien välillä oli todella ankara kilpailu.

Aloitusjärjestyksen ratkaisemiseksi eri maiden finalistit joutuivat ajamaan pujottelureitin Volvon kompaktilla DD22-tiejyrällä, nopeimmalla ajalla sai  viimeisen aloituspaikan varsinaisessa kilpailussa. Tässä oli kaksi haastetta kaikille 22 finalistille, joista kymmenen parasta pääsi kolmanteen ja viimeiseen haasteeseen - kokonaiskilpailun voittaja ratkaistiin näistä kolmesta saadun yhteisajan perusteella.

Tanskan Kasper Winther Iversen kohahdutti aluksi ryhmää nopeudellaan ja taitavalla DD22-koneen hallinnallaan. Vain 34 sekunnin ajallaan hän asettui kolmentoista rangaistuspisteittä (koskematta merkkikartioihin) reitistä suoriutuneen kilpailijan kärkeen.

Ensimmäisellä kierroksella tanskalainen Jørgen Mortensen oli johdossa kilpailussa, jossa oli kaivettava vähintään 50 cm x 50 cm reikä täsmälleen 30 cm:n syvyyteen Volvon ECR88D-kaivukoneella.

Kaivettu materiaali oli kasattava reiän taakse, eikä materiaali, kaivukoneen kauha tai kuljettaja saanut koskea alle 40 cm:n päässä olevaan merkkivaijeriin. Rangaistuspisteitä annettiin, jos koski vaijeriin, kaivoi liian pienen reiän tai reiän syvyys oli väärä, tässä olivat keskittymiskyky, tarkkuus ja harjaantunut silmä ratkaisevia tekijöitä.

22 finalistista vain yksi suoritti kilpailun ilman rangaistuspisteitä ja vain loistavassa 22 sekunnin ajassa – ja jo toisen kerran päivän aikana se oli Tanskan Kasper Winther Iversen.

Toiselle kierrokselle lähdettäessä Kasperilla oli noin 12 sekunnin etumatka Itävallan uuteen tulokkaaseen Johannes Ungeriin nähden, mutta tässä äärettömän vaativassa kilpailussa, jossa oli paljon mahdollisuuksia saada rangaistuspisteitä, etumatka kääntyi tappioksi kuin heiluva rengas ketjussa.

Todellakin, heiluva rengas oli juuri se, joka asetti finalistit koetukselle, heidän tuli nostaa Volvon L70G-pyöräkuormaajalla kuorma-auton rengas alustalta käyttäen renkaan sisään asetettavaa laitetta, joka riippui haarukkaan kiinnitetyssä ketjussa. Nostettuaan renkaan heidän täytyi peruuttaa portin läpi ja ajaa sitten eteenpäin ja asettaa rengas toiselle alustalle. Molempia alustoja ympäröi neljä pylvästä, joiden päällä oli tennispallot, jokaisesta pudonneesta pallosta sai rangaistuspisteitä.

Vain viisi 22 kilpailijasta suoritti tämän osuuden ilman rangaistuspisteitä, mutta Johannes Unger selviytyi noin 27 sekuntia nopeammin kuin kukaan muu ja kokonaista 59 sekuntia nopeammin kuin Kasper. Toisella kierroksella Sveitsin yhdeksänkertainen finalisti Ueli Hunziker nousi tulostaulussa viidenneksi nopeimmalla ajallaan, joka oli 25 sekuntia huonompi kuin Johanneksella.

Kuusi kansallisuutta finaaliin

Karsinnassa finalisteja jäi jäljelle kuudesta maasta. Itävalta, Saksa ja Sveitsi olivat tulostaululla kärjessä, mutta lopputulos ei ollut vielä lainkaan varma, ja tietysti aiemman perusteella odotettiin myös, että Kasper voisi yllättää. Luxemburgin Marsc Schiling ja UK:n Phil Port olivat myös mukana, ja finaalikilpailun aiheuttamien lisäpaineiden johdosta kaikilla oli vielä mahdollisuutensa.

Finaalikilpailussa piti rakentaa kevyttiilistä kolme korkeaa tornia Volvon ECR145D-kaivukoneella, jossa on lyhyt perän kääntösäde. Tiilet oli siirrettävä ja asetettava paikalleen kauhankynsien avulla ja sitten oli onnistuttava asettamaan hiekkasanko tornin päälle.

UK:n Phil Port asetti mittapuuksi ajan 03:07, mutta Marc Schilling teki pian paremman tuloksen. Kierroksen edetessä Saksan Marco Schöneck laski ajan hieman yli 2 minuuttiin, ja sitten Itävallan Martin Moser ja Sveitsin Ueli Hunziker rikkoivat kahden minuutin rajan ajoillaan 01:49 ja 01:43 minuuttia.

Aiempi tähtikilpailija Kasper Winther Iversen lähti finaalikilpailuun viimeistä edellisenä, mutta pudonneen tiilen aiheuttamat rangaistuspisteet tekivät tyhjäksi toiveet voitosta ja ajallaan 03:43 hän putosi kokonaispisteissä yhdeksännelle sijalle.

Johannes Unger lähti erittäin suurten paineiden alla finaaliin ja otti ECR145D:n hallintaansa. Seuraavat minuutit olisivat voineet olla ahdistavia uudelle tulokkaalle, mutta hän pystyi pitämään päänsä kylmänä ja keskittymään suoritukseensa, jonka ajaksi tuli 02:12 minuuttia.

Viimeisiä jännityksen hetkiä 10 parasta saivat kokea tuomarien laskiessa kokonaisaikoja, mutta kun laskelmat oli tarkistettu ja varmistettu, kilpailukorokkeelle nousijat ilmoitettiin.

Volvo CE:n EMEA-myyntialueen (Eurooppa – Lähi-itä – Afrikka) apulaismarkkinointijohtaja Mike Humphrey sanoi: "Ensiksi haluan onnitella jokaista 22 finalistia. Tänä vuonna kilpailuun ilmoittautui yli  2000 osanottajaa eri puolilta Eurooppaa, joten finaaliin pääsy on todellakin asia, josta heidän tulee olla äärettömän ylpeitä."

"Olen iloinen, että Volvo CE Operators Club antaa koneiden kuljettajille sekä tunnustusta että tilaisuuden seurustella toistensa kanssa ja kilpailla keskenään. Me Volvo CE:ssä olemme erittäin ylpeitä klubista ja minulla on ilo ilmoittaa, että siitä tulee vielä suurempi vuonna 2014, kun Venäjä liittyy mukaan."

Volvo CE Operators Club'in Euroopan Finaalin 2013 tulokset

 

1.

Johannes Unger

Itävalta

04:10 min

2.

Ueli Hunziker

Sveitsi

04:29 min

3.

Michael Rosendahl

Saksa

05:22 min

4.

Martin Moser

Itävalta

05:44 min

5.

Marco Schöneck

Saksa

06:17 min

6.

Marcel Hirter

Sveitsi

06:39 min

7.

Thomas Vogt

Saksa

06:44 min

8.

Marc Schiling

Luxemburg

06:47 min

9.

Kasper Winther Iversen

Tanska

06:57 min

10.

Phil Port

UK

07:14 min

LOPPU.

 

Lisätietoja saa ottamalla yhteyden:

 

Steve Skinner
Corporate Communication Manager –
Sales Region EMEA (Europe – Middle East – Africa)
Volvo Construction Equipment.
Moorfield Road, Duxford,
Cambridge, CB22 4QX,
United Kingdom
Puh. +44 (0) 1223 251706
Sähköposti: steve.skinner@volvo.com

Brian O'Sullivan
SE10.
London.
United Kingdom.
Puh: +44 (0) 207 107 2003
Sähköposti: osullivan@se10.com