Volvo præsenterer en række produktivitetsforøgende opdateringer af C-serien af skridstyrede læssemaskiner - Nyheder : Volvo Entreprenørmaskiner A/S
25-03-2014 

Volvo præsenterer en række produktivitetsforøgende opdateringer af C-serien af skridstyrede læssemaskinerVolvo unveils raft of productivity-enhancing

Volvo Construction Equipments C-serie af højtydende, skridstyrede læssemaskiner fås i mange forskellige modeller, herunder de radiale MC60C og MC70C og de vertikale MC95C og MCT85C. Serien er blevet opdateret med en række ivrigt imødesete nyheder, ikke mindst en Stage IIIB-motor.

Takket være kølet udstødningsrecirkulation (EGR), et common rail-system, der arbejder med op til 2000 bar, og en turbolader med fast geometri, behøver den Volvo-understøttede Stage IIIB-motor ikke noget dieselpartikelfilter - en stor fordel ved en kompakt maskine. Common rail-systemet giver mulighed for et højere tryk, men også for elektronisk styring af indsprøjtningen. Derfor accepterer disse intelligente motorer ikke kun kommandoer fra gaspedalen, men har en ECU, der løbende justerer indsprøjtningen for at optimere forbrændingen og ydelsen. Fordelene herved er bl.a. lavere ejeromkostninger og ingen ekstra servicering af en efterbehandlingsenhed.

Volvo giver sine kunder valget mellem skridstyrede læssemaskiner på hjul eller larvebånd, der er ideelle til læsning af lastbiler, materialehåndtering og jordarbejde. Desuden byder de på stor stabilitet og effektivitet.

Den opdaterede C-serie fra Volvo leverer et imponerende drejningsmoment ved lavere omdrejningstal end tilsvarende maskiner. Dette kombineret med automatisk tomgang som standard giver en brændstofbesparelse på 10%. Blandt andre nyheder på C-serien kan nævnes forbedret luftstrømning, forbedrede læsserstop og centreringskop samt en vendbar blæser (ekstraudstyr).

Den automatiske tomgangsfunktion sætter motoren i tomgang efter 5 sekunder, hvis ingen af betjeningsorganerne bruges. For at opnå størst mulig sikkerhed og produktivitet kommer motoren næsten øjeblikkeligt op på den forudvalgte omdrejningshastighed, så snart føreren bruger et betjeningsorgan. Hvis føreren f.eks. er nødt til at forvarme motoren, kan automatisk tomgang deaktiveres på informationsmenuen.

Til de kunder, der arbejder i meget støvfyldte omgivelser, anbefales den vendbare blæser som tilvalg. Med denne funktion vendes blæserretningen i 5 sekunder hver halve time. Dette kan også aktiveres manuelt eller slås fra ved hjælp af en kontakt på betjeningspulten i venstre side. Den vendbare blæserfunktion giver en væsentlig reduktion af stilstandstiden i forbindelse med rengøring af kølesystemet, samtidig med at den eliminerer risikoen for overophedning. Som på tidligere modeller er kølepakkerne placeret side om side for at sikre optimal køling - hydraulikoliekøling og motorvandskøling, på Stage IIIB-versionen endvidere ladeluftkøling og brændstofkøling.

Det er nu også muligt for føreren at vælge mellem tre følsomhedsniveauer for betjeningsorganerne, alt efter hvilken hastighed og præcision der kræves. Føreren kan også vælge mellem et ISO- eller
H-betjeningsmønster (ekstraudstyr). Kunden får fordelen af større produktivitet, da den enkelte fører kan vælge den betjeningsmåde, der egner sig bedst til opgaven og hans egen måde at arbejde på.

Lettere vedligeholdelse
Volvos C-serie af skridstyrede læssemaskiner er konstrueret med maksimal holdbarhed for øje. ORFS-forskruninger på hydraulikkoblingerne giver en 100% tæt samling, mens læssearmens robuste drejetappe, der er større og derfor stærkere end konkurrenternes, fordeler belastningen effektivt på armen, med meget lang levetid til følge.

I de sjældne tilfælde, hvor maskinen kræver mere eftersyn end et rutinemæssigt dagligt servicetjek, er alle hovedkomponenterne inden for nem rækkevidde, da førerhuset kan vippes frem, ligesom der er en stor servicelem bagpå. Den unikke, enkelte læssearm og sidedøren bevirker, at føreren kan stige ud af førerhuset i sikkerhed, uden at skulle gå ind under læsset, og selv sætte gasstiverne i. Takket være denne lette serviceadgang maksimeres nyttetiden, ligesom maskinens levetid forlænges.

Vante omgivelser
Indvendigt er førerhuset rummeligt og byder bl.a. på et let tilgængeligt opbevaringsrum og en 12 V strømkontakt under venstre armlæn. De enkle målere befinder sig i hjørnerne foroven foran i førerhuset og er lette at aflæse. Støjniveauet i førerens arbejdsmiljø er begrænset, både i halvtagsversionen og i versionerne med lukket førerhus. En fører, der befinder sig godt, er jo en produktiv fører.

 

Førerhuset byder også på glimrende udsyn, så føreren kan manøvrere maskinen på steder med kneben plads. Enkeltmast-læssearmen på
C-seriens maskiner med vertikalt løft har ingen vandret tværbjælke til at hindre udsynet fra den store toprude, der støttes af smalle ROPS-stolper. Den store forrude fungerer også som nødudgang. Ruden er 2½ gange så stor som normale nødudgange bagtil og giver tryghed, hvis det usandsynlige skulle ske, at maskinen vælter. Til siden undgår føreren problemer med udsynshindrende trådbure, som mange konkurrerende maskiner har, takket være den store sidedør, der strækker sig i hele førerhusets længde. Døren kan åbnes helt op til 75 grader og giver hurtig og bekvem adgang, uden at man skal klatre over redskaber eller vende rundt for at komme til at sidde. Døren nås via et solidt, skridsikkert trin.

Til den alsidige C-serie af skridstyrede læssemaskiner fås et stort sortiment af Volvo-redskaber, bl.a. snekker, 6-i-1 skovle, grøfteskovle, pallegafler, dozerblade, hydrauliske hamre, skrotgrabber og børster til næsten enhver arbejdsopgave. Og i lighed med alle andre Volvo-maskiner nyder C-serien opbakning af en enorm, verdensomspændende serviceinfrastruktur af teknikere, værksteder og forhandlere, som giver ejeren den tryghed, der er så vigtig.

Nøglespecifikationer:

Specs

Slut.

Januar 2014

Yderligere oplysninger fås ved at besøge: www.volvoce.com/press

eller ved at kontakte:

Thorsten Poszwa
Director, External Communications
Volvo Construction Equipment
Tlf.: + 32 4918 60331
Email: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O’Sullivan
SE10
London
Tlf.: +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com