Volvo vil tilbyde fabriksmonteret tiltrotator på kompakte gravemaskiner - Nyheder : Volvo Entreprenørmaskiner A/S
02-05-2014 

Volvo vil tilbyde fabriksmonteret tiltrotator på kompakte gravemaskinerVolvo to offer factory fit tiltrotator on compact excavators
Fra og med maj 2014 vil Volvo Construction Equipment tilbyde en fabriksmonteret tiltrotator som ekstraudstyr på sine 5- og 8-tons kompakte gravemaskiner i Europa. Med denne fabriksmonterede Steelwrist-kobling vil Volvo fortsat være banebrydende i branchen, da man som den første originaludstyrsproducent vil kunne levere en fabriksmonteret tiltrotator med taplås foran og et integreret styresystem til kompakte gravemaskiner (EC55C, ECR58D og ECR88D).

Gilbert Ray, redskabsproduktchef for Volvo CE's salgsregion EMEA (Europa, Mellemøsten, Afrika), udtaler: "Symmetriske redskabssystemer er nu den mest avancerede type lynkobling på gravemaskiner i de fleste europæiske markeder, og med denne fabriksmonterede løsning er Volvo igen førende i branchen."

Det fabriksgodkendte system omfatter ergonomiske multifunktions-manøvrehåndtag, farvedisplay (hvilket letter indstillingen af tiltrotatoren og visning af tilt- og rotationsvinkel) samt justering af tiltrotatorhydraulikken.

Volvos betjeningsystem er enklere at arbejde med for føreren, ligesom det er mere brændstofeffektivt, idet det sikrer optimal indstilling af hydraulikken. Dertil kommer, at det byder på større sikkerhed, da det er indbygget i sikkerhedssystemerne i den kompakte basisgravemaskine. Samtidig byder Steelwrist tiltrotatoren på en glimrende tiltvinkel på op til 450, lav konstruktionshøjde og en ny taplåsfunktion foran (FPL), der bevirker, at skovlen er forsvarligt tilkoblet.

FPL-systemet mere end opfylder myndighedskravene og bevirker, at redskaberne tilkobles gennem to separate mekaniske låse. "Risikoen for at tabe en skovl umiddelbart efter et redskabsskift betragtes af førende byggevirksomheder som en af de største sikkerhedsrisici på en byggeplads", sagde Mr Ray. "Den patenterede, positive låseindikator bevirker, at koblingen viser føreren, at den er låst på plads, hvilket giver en væsentlig mindre risiko for at tabe redskabet. Dette banebrydende system afviger fra andre symmetriske lynkoblinger ved, at disse kun har negativ indikation, som viser, at koblingen er åben.

Volvo CE's kunder vil have fordel af fabriksmonteringen af Steelwrist tiltrotatorsystemet, da det vil standardisere kvaliteten ved, at både tiltrotatoren og den tilknyttede elektronik fuldtud understøttes af kundeløsninger fra Volvo. Mr Ray sagde: "Den fabriksmonterede løsning giver ensartet montering af tiltrotatorsystemet. Forhandlerne vil ikke være nødt til at bruge værkstedsfaciliteter til montering af systemet, ligesom kunderne vil kunne stole på, at monteringen er identisk hver gang og nyder fuld understøtning af Volvo med hensyn til garanti og reservedele."

Et lignende system fra Steelwrist vil kunne fås til eftermontering på eksisterende gravemaskiner, både på traditionelle og nye markeder. "Derfor vil der kun være ét system at lære, hvilket vil gøre det lettere at indføre det hurtigt og på en forsvarlig måde", tilføjede Mr Ray.

Optimering med skovle med symmetriske kontaktflader på store gravemaskiner

I løbet af de sidste år er Volvo-forhandlere over hele Europa blevet officielle distributører af Steelwrist tiltrotatorer, et resultat af at Volvo CE i april 2009 har valgt Steelwrist AB til en af sine foretrukne leverandører. Siden fabriksmonterede tiltrotatorer blev gjort tilgængelige til Volvos gravemaskiner på hjul (2012) og larvebånd (2013), er hundredvis af enheder blevet monteret på nye maskiner til kunder over hele Europa. Det ventes, at tilføjelsen af kompakte gravemaskiner på larvebånd vil få dette tal til at stige kraftigt.

Tiltrotatorsystemet giver føreren mulighed for skovlmanøvrering på et helt nyt niveau plus meget stor præcision. Pegefingerbetjening med rulle gør det muligt at bruge mange funktioner samtidigt. Dertil kommer, at den forbedrede ergonomi reducerer den fysiske belastning af føreren og øger hans produktivitet.

Ud over fabriksmontering af Steelwrist tilrotatoren på store gravemaskiner på hjul og larvebånd tilbyder Volvo CE nu også en speciel skovlserie med symmetrisk kontaktflade. "Den nye serie blev lanceret på Bauma sidste år, både til normalt og tungt arbejde. Den har til formål at optimere effektiviteten og sætte førerne i stand til at opnå større produktivitet med deres gravemaskiner på hjul og larvebånd", sagde Mr Ray begejstret.

Slut

Yderligere oplysninger fås hos:

Steve Skinner
Corporate Communication Manager –
Sales Region EMEA (Europe – Middle East – Africa)
Volvo Construction Equipment,
Moorfield Road, Duxford
Cambridge CB22 4QX
Storbritannien
Tlf.: +44 (0) 1223 251706

Brian O’Sullivan
SE10,
London,
Storbritannien.
Tlf.: +44 (0) 207 107 2003
Email: osullivan@se10.com