Volvos H-serie af læssemaskiner giver mindre forurening og brændstofforbrug i klassen 18-22 t - Nyheder : Volvo Entreprenørmaskiner A/S
06-03-2014 

Volvos H-serie af læssemaskiner giver mindre forurening og brændstofforbrug i klassen 18-22 tVolvo Construction Equipments nye læssemaskiner L110H og L120H er nogle af virksomhedens hidtil mest miljøvenlige og brændstofeffektive maskiner. Virksomhedens seneste generation af maskiner i klassen
18-22 t drives af en 8-liters motor, der opfylder Tier 4 Final/Stage IV. Motoren har fuldautomatisk regenerering, hvilket både giver høj ydelse, lave emissioner og lavt brændstofforbrug.

L110H & L120H

Volvo D8J-motorens indbyggede brændstofeffektivitet forbedres af den godt tilpassede Volvo-transmission og intelligent hydraulik, som udelukkende leverer kraft, når der er brug for det. Den belastningsfølsomme hydraulik sikrer endvidere hurtig respons, hvilket giver fremragende lastkontrol samt kortere gennemløbstider. En anden intelligent funktion - Reverse-By-Breaking (RBB) (ekstraudstyr) - reducerer automatisk motoromdrejningerne og aktiverer driftsbremsen, når føreren ændrer kørselsretningen. Dette sparer ikke alene brændstof, men mindsker også belastningen på drivlinjen, hvilket forlænger komponenternes levetid.

Samtidigt kombinerer Volvos Optishift-teknologi - et nyt tilvalg til L110H og L120H - RBB-funktionen med en låsbar momentomformer. Derved skabes direkte træk mellem motor og gearkasse, hvilket eliminerer krafttab i momentomformeren og mindsker brændstofforbruget med op til 18%. Eco-pedalen reducerer brændstofforbruget yderligere, idet den er udstyret med en mekanisk tilbagetrykskraft, som motiverer føreren til at lette på gaspedalen, når motorens omdrejningstal er ved at overskride det optimale område.

Én maskine, mange muligheder
Læssemaskinerne L110H og L120H er ikke alene særdeles effektive, de er også yderst alsidige og kan anvendes til mange forskellige opgavetyper - lige fra materialehåndtering til genbrug, tunnelarbejde og udvindingsvirksomhed. Til disse maskiner i 18-22 t klassen kan man vælge mellem forskellige specialredskaber fra Volvo, f.eks. forskellige skovltyper, materialehåndteringsarme, gafler, koste og sneblade. Resultatet er maksimal nyttetid og lønsomhed for hver enkelt maskine. Redskaberne er planlagt som en fast bestanddel af maskinen, med funktioner og egenskaber, der er perfekt sammenpassede med det formål at minimere energitabet og maksimere produktiviteten. Samtidig byder Volvos unikke Torque Parallel (TP) løfterammeværk på stor brydekraft og glimrende parallelbevægelser i hele løfteområdet. Desuden reducerer bomophængssystemet BSS skovlspildet og øger derved produktiviteten med helt op til 20% i ujævnt terræn.

Vante omgivelser
Produktiviteten for hvert arbejdsskift øges også, fordi maskinernes førerhus - branchens bedste - udgør et sikkert, rent og behageligt arbejdsmiljø for føreren, uanset forholdene udenfor. Indstigningen i det ROPS/FOPS-certificerede førerhus foregår let og sikkert, takket være en 3-punkts adgangsstige med skridsikre trin og solide, velplacerede gelændere. Den brede dørramme åbner til en bekvem vinkel på op til
95 grader og kan som tilvalg endog fjernåbnes. Som ekstraudstyr fås endvidere indstigningslys for øget sikkerhed ved ind- og udstigning af maskinen.

Indvendigt er førerhuset rummeligt og har masser af opbevaringsplads til personlige ejendele. Det indvendige støjniveau begrænses til et minimum, takket være effektiv lydisolering, mens det forbedrede sæde og vibrationsbeskyttelsen giver blød og behagelig kørsel. Luftkvaliteten sikres af branchens bedste filter, der gør det muligt for 90% af førerhusluften at recirkuleres med kontinuerlig støvfjernelse.

For at begrænse trætheden hos føreren er alle betjeningsorganer og informationspaneler ergonomisk placeret. Multifunktions-manøvrehåndtaget (ekstraudstyr) letter betjeningen ved at give føreren samtidig og præcis styring af hydraulikfunktionerne. Frem- og bagudgående kørsel samt kickdown-funktionen betjenes ligeledes på konsollen i højre side. Maskinens vigtigste data - såsom brændstof- og oliestand - vises på en skærm, der er let at læse fra førersædet, selv i stærkt sollys. Elementære konfigurationer og test kan udføres, endog uden at føreren behøver bevæge sig fra sædet.

God service
Den daglige servicekontrol af hele maskinen foregår hurtigt og nemt, takket være de grupperede servicepunkter. Motorhjelmen åbnes elektronisk og giver føreren og teknikeren let og fuld adgang til motorrummet. Dette bidrager til at få maskinen i arbejde igen så hurtigt som muligt. Nogle af komponenterne kræver i virkeligheden meget lidt vedligeholdelse. Bagbroerne har bøsninger og lejer, der er smurt for livstid og som derfor er vedligeholdelsesfri. Hvad køleventilatoren angår, kan dens omdrejningsretning vendes for selvrensning af køleenhederne.

I det sjældne tilfælde, at en Volvo læssemaskine har brug for mere end et rutinemæssigt servicetjek, står Volvos eksperter altid til rådighed med specialviden via et omfattende net af forhandlere og teknikere. Ved at kombinere lokal viden med global erfaring kan Volvo tilbyde en bred vifte af kundeløsninger - lige fra originale Volvo-dele til avanceret maskinovervågningsteknologi. Derved reduceres de samlede ejeromkostninger, og lønsomheden øges i hele maskinens levetid.

Nøglespecifikationer:

L110H & L120H Specs

Slut.

Januar 2013

Yderligere oplysninger fås ved at besøge: www.volvoce.com/press

eller ved at kontakte:

Thorsten Poszwa
Director, External Communications
Volvo Construction Equipment
Tlf.: + 32 4918 60331
Email: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

 

Brian O’Sullivan
SE10
London
Tlf.: +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com