Østriger vinder Volvo Construction Equipment Operators Clubs europæiske finale - Nyheder : Volvo Entreprenørmaskiner A/S
21-10-2013 

Dansk maskinfører med fremme i Volvo-dystVolvo Operators Club
Det danske Volvo Team ved EM i Tyskland set fra venstre: Thomas Larsen (teamleder Volvo), Kasper Winther Iversen (fra Solum), Gert Kjeldgaard (teamleder Volvo) og Jørgen Mortensen (fra Kudsk og Dahl).

Volvos maskinførerklub har holdt EM for maskinførere. Danske Kasper Winther Iversen var med fremme fra start, men østrigsk debuttant vandt titlen.

Finaledebuttanten, østrigske Johannes Unger vandt ‘Volvo Construction Equipment Operators Club European’ titlen 2013 på spektakulær vis og blot 19 sekunder foran den nifoldige finalist Ueli Hunziker fra Schweiz.

Finalen i år omfattede 22 kvalificerede fra 11 lande ud over hele Europa. De konkurrerede i Achstetten Sydtyskland i den hidtil skarpeste og hårdeste konkurrence i klubbens 15-årige historie. Danmark var repræsenteret af Jørgen
Mortensen fra Kudsk og Dahl og Kasper Winther Iversen fra Solum, og specielt sidstnævnte markerede sig flot i finalen. Kasper og Jørgen havde kvalificeret sig til den europæisk finale ved at blive henholdsvis nr. 1 og 2. i den danske finale af Volvo Eco Operators Club 2013 - en konkurrence man kun kan deltage i, hvis man har gennemgået Volvos officielle uddannelse som Volvo Eco Operator.

Allerede fra begyndelsen var konkurrencen hård. For at afgøre startrækkefølgen i de rigtige konkurrence indledte finalisterne med at gennemføre en slalombane på en Volvo DD22 asfalttromle. Danske Kasper Winther Iversen fra Solum chokerede alle de rutinerede deltagere allerede fra starten med hans hurtige og kontrollerede håndtering af DD22’eren. En tid på blot 34 sekunder bragte ham helt i toppen af stilling, hvor de 13 første alle gennemførte uden straf for at ramme de opstillede forhindringer.

I første øvelse i den rigtige konkurrence lagde den anden danske deltager, Jørgen Mortensen fra Kudsk og Dahl ud i konkurrencen med en Volvo ECR88D. Deltagerne skulle grave et 50x50 cm hul i præcis 30 cm dybde. For at skærpe konkurrencen skulle det opgravede materiale placeres lige bag hullet og hverken jord, skovl eller fører måtte røre en wire, der var placeret 40 cm bag hullet. Der var straf for at berøre wiren, og for at grave hullet for stort eller for småt eller i en forkert dybde, så koncentration og præcision samt et erfarent øje var nøglen til succes her. Ud af de 22 finalister var der blot én, der gennemførte øvelsen uden straf og i den fantastiske tid på kun 22 sekunder – og for anden gang var det danske Kasper Winther Iversen, der udmærkede sig.

Med en smal margin til østrigske Johannes Unger havde Kasper Winther Iversen initiativet, men en ekstremt vanskelig øvelse på en Volvo L70G læssemaskiner med mange muligheder for at få straf fik pendulet til at svinge, og sidste øvelse på en Volvo ECR145D gravemaskine placerede Johannes Unger som nr. et og Kasper Winther Iversen som nr. 9 ud af de 22 deltagere i finalen.

I sin sejrstale sagde 29-årige Johannes Unger bl.a.: ”Jeg blev medlem af Volvo CE Operators Club ved Bauma i 2010. Først i år deltog jeg i konkurrencen og var overrasket over at gå helt til finalen. Eftersom det var min første konkurrence, havde jeg ingen egentlige forventninger og bestemt aldrig tænkt, at jeg kunne vinde.”

Johannes Unger bor i Münster og arbejder for Gubert General Contracting, hvor han til daglig kører en Volvo EC210C gravemaskine. Han sagde videre: ”Når jeg nu har vundet den europæiske finale, så håber jeg, at jeg får en ny D-serie Volvo-maskine”.

Den centraleuropæiske finale bød på hård konkurrence blandt finalisterne fra Tjekkiet, Luxembourg, Danmark, Belgien, Frankrig, England, Tyskland, Schweiz, Østrig, Holland og Italien og var den mest intense finale nogensinde.

Volvos Vice-President Marketing for salgsregionen for Europa, Mellemøsten og Afrika, Mike Humphrey overværede konkurrence og lykønskede de 22 finalister.

”I år har flere end 2000 maskinførere fra hele Europa forsøgt at kvalificere sig til finalen, så I kan alle her være meget stolte over jeres deltagelse. Jeg er glad for, at Volvo CE Operators Club giver maskinførere muligheden for at mødes og konkurrere. Vi i Volvo CE er virkelig stolte af klubben, og jeg er glad for at kunne meddele, at næste år vil der også være russiske deltagere i klubbens maskinførerkonkurrence,” sagde Mike Humphrey.Austrian wins Volvo Construction Equipment Operators Club European Final
Resultatet af Volvo CE Operators Clubs europæiske finale 2013

 

1.

Johannes Unger

Østrig

04:10 min.

2.

Ueli Hunziker

Schweiz

04:29 min.

3.

Michael Rosendahl

Tyskland

05:22 min.

4.

Martin Moser

Østrig

05:44 min.

5.

Marco Schöneck

Tyskland

06:17 min.

6.

Marcel Hirter

Schweiz

06:39 min.

7.

Thomas Vogt

Tyskland

06:44 min.

8.

Marc Schiling

Luxembourg

06:47 min.

9.

Kasper Winther Iversen

Danmark

06:57 min.

10.

Phil Port

Storbritannien

07:14 min.