Volvo Penta - Bauma 2013 - Nyheder : Volvo Entreprenørmaskiner A/S
13-04-2013 

Volvo Penta - En ny spændende start/stop-funktion og en opdatering af EURO 3B motorprogramVolvo Penta
Historien om Euro 3B motorer startede i januar 2011, da Volvo Penta introducerede sit sortiment af miljø-motorer, der alle er baseret på den Selective Catalytic Reduction (SCR) teknologi (selektiv udstødnings-forbrændings-teknologi). Motorerne blev godt modtaget af markedet.


Off-road industrien var dog godt klar over, at inden for mindre end 3 år skulle man være klar til gå fra den midlertidige miljøbeskyttelses-fase til den endelige med en betydelig (80%) reduktion af NOx. Den tilladte midlertidige værdi var 2,0 g/kWh, som skulle reduceres til kun 0,4 g/kWh.

Volvo Penta har valgt at gøre det simpelt
For at imødekomme de nye, strengere krav fandt Volvo Penta, at den velafprøvede SCR-teknologi var overlegen. Udover at opfylde alle de nye normer, ville man desuden gerne gøre livet lettere for alle de producenter af udstyr, som allerede anvender denne teknologi.

David Hanngren, Manager Product Planning Industrial hos Volvo Penta, forklarer: ”Med vores nye Euro 3B motorprogram kan vi opfylde vore kunders primære mål; at få ingen eller kun begrænsede udfordringer omkring indbygning af motorerne samt opnåelse af kontinuerlig forbedret brændstofforbrug og lave driftsomkostninger. Vi ville med så få og så simple ændringer som muligt opnå at gøre vores kunders job så let som muligt”, siger David Hanngren og tilføjer: ”Dette er sandsynligvis det bedste EGR-system i verden”.

Det selektive udstødnings-forbrændings-teknologi system (SCR) har givet yderligere reduktioner af emissionerne. På samme tid hjælper systemet med til at holde SCR-katalysatoren på en optimal temperatur. Ved at undgå en kostbar diesel oxidations-katalysator (DOC) er implementeringen forenklet.

Flere Volvo Penta nyheder på Bauma
På Bauma vil Volvo Penta også introducere den nye, automatiske start/stop funktion for industrielt udstyr. Det slukker for en motor i tomgang efter et forudindstillet tidsrum, og når føreren aktiverer en kontakt starter motoren straks, og arbejdet kan fortsætte. Denne Volvo Penta innovation vil hjælpe ejerne til yderligere at reducere deres udgifter til brændstof med op til 5%!