Præcision og kraft - Volvo P6870C asfaltudlægger - Nyheder : Volvo Entreprenørmaskiner A/S
13-04-2013 

Præcision og kraft - Volvo P6870C asfaltudlæggerVolvo P6870C

Volvo har pakket den nye P6870C ABG asfaltudlægger fuld med funktioner, der hjælper kunderne med at spare brændstof og tid. P6870C er gearet til maksimal fleksibilitet og til at arbejde overalt lige fra boligområder til store motorvejsprojekter.

Maskinen er udrustet med den nye trin IIIB Volvo D6 miljø-motor, som er førende i sin klasse, hvad angår støjreduktion og brændstoføkonomi. Motoren giver en markant reduktion af CO2-udledningen i forhold til sine forgængere. Denne kraftfulde motor byder på en betydelig kraftreserve til udlægningsopgaver under vanskelige forhold og i maksimale bredder.

Med et nyt dampekstraktionssystem, der fjerner bitumendampe fra arbejdsmiljøet med 83% effektivitet, er maskinerne med til at sikre operatørernes sundhed. Det sker endda uden væsentlig forøgelse af brændstofforbruget eller støjen, og hindrer ikke førerens blik ind til sneglen.

Systemet bliver til rådighed på P6870C senere i 2013, men fås allerede nu til Volvos larvebånds asfaltudlæggere. Det virker ved hjælp af et indtag svarende til en emhætte med en effektiv ventilator. Ventilatoren indfanger og transporterer dampene via to rør og blæser dem ud over udlæggerens tag. Designet har en meget kort afstand mellem indtag og ventilator. Det overflødiggør behovet for ekstra rør i snegle-kanalen. Dermed øges effektiviteten, forebygges effekttab og sikres maksimal udsyn ind i snegle-kanalen.

For at opnå større alsidighed er udlæggeren udstyret med tre køreprogrammer: Udlægning, Rangering og Transport. Ved udlægning er ”smart power” funktionen forudindstillet som standard.
Med ”smart power” sænkes støj og vibrationer dramatisk, og forbruget af brændstof reduceres med op til 30%.

Overblik i top
Det rummelige, komfortable og ergonomisk designede fører-miljø giver operatøren uhindret 360-graders udsyn under hele udlægningsprocessen med direkte blik ned i siloen og snegl og et klart overblik over hele arbejdsområdet. Det indstillelige sæde kan forlænges ud over den ydre kant af udlæggeren for at optimere førerens udsyn.

P6870C er udstyret med det elektroniske udlægger-management-system (EPM II), som guider operatøren gennem alle arbejdsfunktioner med enkle trin-for-trin-vejledninger. Herunder er der også overvågning af brændstofforbruget. EPM II har indbyggede diagnose meddelelser. Menuer med motor-data og udlægger funktioner vises klart på den store farveskærm. Via EPM II (indstillings-manager) kan operatøren gemme udlægnings-indstillinger og -parametre til brug på lignende opgaver i fremtiden. Det giver mulighed for mere ensartet udlægning og forbedrede resultater.

P6870C ABG er udstyret med et fuldt uafhængigt seks-hjulstræk system uden aksler. De større baghjul leverer kraften, mens de fire forhjul hjælper til og styrer med hydrostatisk transmission.