03/12/2012

Volvo stärker sin distribution i Tyskland genom att sälja återförsäljare i Bayernby PRESSINFORMATION

Volvo har sålt sin återförsäljare i sydöstra Tyskland till Robert Aebi GmbH, Volvos distributionspartner sedan lång tid. Genom avyttringen kommer kundservicen att stärkas och förbättras på denna europeiska nyckelmarknad.

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) meddelar att företaget säljer sin helägda återförsäljare i sydöstra Tyskland, Volvo Baumaschinen Bayern GmbH (VBB), till grannföretaget och Volvos distributionspartner Robert Aebi GmbH (Robert Aebi). Försäljningen genomfördes den 30 november 2012 och gällde en överlåtelse av hela företaget inklusive alla tillgångar, de anställda och säljdistriktet till ett okänt belopp.  Distributionen i Sydtyskland hanteras nu genom Robert Aebi, en välfinansierad, oberoende och strategiskt integrerad partner.

Genom affären stärks Volvo CE:s konkurrenskraft på Europas största marknad, samtidigt som den öppnar spännande möjligheter till förbättrad kundupplevelse, driftsynergier och skalekonomiska fördelar.

-Vi är mycket nöjda med affären. Efter en noggrann granskning av anbuden anser vi att vi i Robert Aebi har hittat en stark strategisk partner som kan stödja våra tillväxtambitioner på denna den största marknaden i Europa. Tack vare synergieffekterna som uppkommer genom att kombinera Robert Aebis och VBB:s territorier kan Robert Aebi uppnå skalekonomiska fördelar i sin verksamhet, investera strategiskt och långsiktigt och öka sin marknadspenetrering och marknadsandel. Kunderna i regionen kommer också att märka en ytterligare förbättring av kundsupporten, säger Tomas Kuta, som är ansvarig för Volvo CE:s försäljning i Europa, Mellanöstern och Afrika.

Robert Aebi GmbH ingår i Robert Aebikoncernen och ägs till 100 procent av Robert Aebi AG, ett schweiziskt företag med säte i Zürich som har varit Volvo CE:s återförsäljare sedan 1992. Företaget bildades 1881 och är Volvo CE:s enda återförsäljare i Schweiz. Robert Aebi bildades i samband med industrialiseringen av Schweiz och företaget har levererat maskiner, delar och verktyg till berömda infrastrukturprojekt som tunneln och järnvägen genom S:t Gotthard. Sedan dess har Robert Aebi växt och har nu 360 anställda på åtta nationella anläggningar i Schweiz och fyra anläggningar i södra Tyskland. Tio procent av de anställda är lärlingar och trainees.

Marcel Zahner är Robert Aebi AG:s CEO och han kommenterar förvärvet av VBB så här:

-Vi är mycket ambitiösa och har uttalade tillväxtplaner. Förvärvet stärker vår position i Tyskland. Med det nyligen utökade territoriet ger oss affären en möjlighet att fördubbla vår försäljning av maskiner i Tyskland under kommande år. Affären ligger i linje med våra planer att positionera oss som en central partner inom Volvos säljorganisation.

Fler detaljer om Robert Aebis framtidsplaner kommer att meddelas sedan den inledande integrationsperioden har slutförts.

Slut.

November 2012

För mer information, se http://www.volvoce.com.press/  

eller kontakta

Clare Gittins                
Kommunikationsdirektör        
Volvo Construction Equipment    
Tel: + 32 4918 60331      
E-post: clare.gittins@volvo.com    
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal 

Brian O’Sullivan
SE10
London
Tel: +44 77 333 50307
E-post: osullivan@se10.com

Printer friendly version