Swecon-Nytt, nr 3/2013: Äntligen höst! - 2013 : Swecon Anläggningsmaskiner
Swecon-Nytt nr 3/2013
2013-12-04 

Swecon-Nytt, nr 3/2013: Äntligen höst!(läs hela tidningen här) 

Jag brukar inte gilla hösten men just denna höst har jag faktiskt sett fram emot. Som ny personalchef på Swecon innebär denna höst att jag får lära känna nya arbetskamrater och sätta mig in i en rad nya spännande arbetsuppgifter.

Redan i juni, innan semestern, fick jag börja lära känna Swecon. Tillsammans med min företrädare Pirkko Thim åkte jag runt och träffade medarbetare på olika Sweconanläggningar. Detta fortsatte vi med i augusti och när sommaren var slut hade vi lyckats besöka samtliga anläggningar i Sverige utom två. Det var en rolig och lärorik turné. Även om besöken var korta, så fick jag chansen att bilda mig en uppfattning om Swecon och hur man resonerar på anläggningarna.

Nu ska jag fortsätta att lära mig förstå Swecons verksamhet vilket är grundläggande för att kunna göra ett bra jobb. Samtidigt måste det även bli ”verkstad” på min avdelning och jag ser redan nu några uppgifter som vi ska ta itu med.

En sådan sak är att kartlägga medarbetarnas kompetens och sätta in individuella insatser om kompetensen behöver höjas eller breddas. Det är viktigt att Swecons samtliga medarbetare har den kompetens som behövs för att kunna möta kundernas krav på bästa sätt. I det arbetet ingår även satsning på ledarskapsfrågor.

En annan viktig uppgift är att öka ungdomarnas intresse för fordonsmekanisk utbildning och i förlängningen är målsättningen givetvis att Swecon ska vara en attraktiv arbetsgivare för de nyutbildade serviceteknikerna. I dagsläget har vi två gånger per år Skoldagar på Volvo Customer Center i Eskilstuna – ett slags elevernas Swecondagar – men vi vill utveckla det till fler dagar och locka ännu fler elever. När det gäller skolorna vill vi även utveckla samarbetet med lärarna och kanske öppna för fler studiebesök på de lokala anläggningarna.

Så nu är det bara att dra igång det roliga och inspirerande arbetet att tillsammans göra Swecon till en ännu bättre arbetsgivare och skapa ännu större kundnytta!

Med vänlig hälsning

Eva Hedman
HR-chef
Swecon Anläggningsmaskiner AB
eva.hedman@swecon.com   

Ladda ner tidningen som PDF