Volvo: Säkerhet har största prioritet - Säkerhet : Swecon Anläggningsmaskiner
Kärnvärde Säkerhet

Vi har en passion för säkerhet

Vi på Volvo Construction Equipment fokuserar på att bygga maskiner som är så pålitliga och säkra som möjligt. Vi utvecklar ständigt nya egenskaper som förbättrar säkerheten på våra maskiner, både för föraren och miljön.

Och när det gäller att designa säkrare maskiner så är vår filosofi att börja enkelt och bara bli mer komplicerade om det krävs. Rejäla anti-halk stegar och ledstänger, till exempel, hjälper till att minimera den vanligaste typen av olyckor på en arbetsplats - fall. Men det handlar inte bara om säkerhet, hälsan är också viktig.

 

Volvo CE har fokuserat på vibration och ljudnivåer på sina maskiner, men även låga emissioner och tysta motorer. ROPS (Roll Over Protection System) och FOPS (Fall Object Protection System) skyddar hytten, indikatorer för överlast, larm, markkänslig styrning och tvåkretsbromsar är bara några av de ökande antal säkerhetsfunktioner som återfinns i Volvo CE:s maskiner.

Volvo CE har även startat en Safety Council som fokuserar på tre områden: arbetsplats, människa och maskin. Detta för att göra hela arbetsplatsen säker, inte bara maskinen. Allt för att visa på vikten av att ge alla chansen att undgå faror och olyckor på sin arbetsplats.