WWF Čuvari klime - WWF Čuvari klime : ASCENDUM GRAÐEVINSKI STROJEVI D.O.O.

WWF Čuvari klime

"U Volvo Construction Equipment, skrb za okoliš je jedna od naših temeljnih vrijednosti, i to je mnogo više od puke korporacijske izjave: to je nešto što mi vrlo ozbiljno govorimo i naporno radimo da to ugradimo u sve što činimo. To je ono zbog čega smo sretni da smo se pridružili Volvo Grupi u suradnji s renomiranom ekološkom organizacijom kao što je Svjetski fond za zaštitu prirode - World Wide Fund for Nature. Program 'Čuvari klime' (Climate Savers) koji provodi WWF je izazovna inicijativa koja će nam pomoći da još više smanjimo naše emisije CO2, povećamo učinkovitost goriva naših proizvoda i pokažemo da smo istinski posvećeni ekološkoj održivosti. 

 

Pat Olney

Predsjednik, Volvo Construction Equipment 

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) je posljednji član Volvo Grupe koji postaje partner programa 'Čuvari klime' (Climate Savers) koji provodi WWF - World Wide Fund for Nature. Inicijativa koja od korporacija učesnica zahtijeva da se posvete smanjenju emisija CO2 u svojim operacijama.  Kao dio ugovora, SDLG, drugi brend kompanije Volvo CE i partner u zajedničkom ulaganju u Kini, je postala prva kineska kompanija posvećena tom programu.

Volvo Grupa je član inicijative 'Čuvari klime' još od 2010 - i bila je prvi proizvođač kamiona za teške uvjete primjene koji je potpisao ugovor. U to vrijeme, kompanija se složila da svi kamioni proizvedeni i prodani između 2009. i 2014. godine ostvare smanjenje u emisijama CO2 od 13 milijuna tona. S kompanijama Volvo CE, SDLG i Volvo Buses koje su sada ušle u program, Volvo Grupa ima cilj doživotno smanjiti količinu ispuštenog CO2 iz vozila koja proizvede do 2014. godine za više od 30 milijuna tona, u usporedbi s onima proizvedenim u 2008. Proizvodni pogoni Volvo Grupe će također prije 2014. smanjiti svoje emisije CO2 za 12%, u usporedbi s razinama iz 2008.

 

Dolje CO2!
Kao i sve članice Volvo Grupe, Volvo CE se obvezala smanjiti emisije ugljičnog dioksida iz svojih proizvoda i tvornica, kao i razviti nove tehnologije za poboljšanje učinkovitosti goriva i stvoriti alternativna rješenja za gorivo. Kao dio programa 'Čuvari klime' (Climate Savers), Volvo CE će razviti nove prototipove s boljim performansama goriva.

 

 

Naša predanost

 

Tvornice:
Do 2014., Volvo CE, zajedno sa SDLG, Volvo Buses i Volvo Grupom se obvezala da smanji emisije CO2 iz proizvodnih pogona za 12% od razina iz 2008., što iznosi i do 0,2 mega tona (Mt) CO2. To će se postići prvenstveno kroz poboljšanja energijske učinkovitosti. U skladu s pravilima 'Čuvara klime', za postizanje tog cilja neće se koristiti ugljične kompenzacije (carbon offsets).

 

Proizvodi:
Volvo CE se, s uključivanjem Volvo Grupe, SDLG i Volvo Buses, putem poboljšane učinkovitosti goriva, obvezao smanjiti ukupne doživotne emisije CO2 iz vozila prodanih između 2009. i 2014., za više od 30 Mt u usporedbi s modelima iz 2008.

 

Prototip:
Volvo CE će do 2014. godine istražiti napredne tehnologije pogonskog mosta vozila i interno predstaviti prototip sa znatno boljom učinkovitosti goriva.